Victor Piturca, despre oferta arabilor, plecarea de la nationala si meciul cu Grecia

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 01 Septembrie 2014, ora 12:50
4742 citiri
Victor Piturca, despre oferta arabilor, plecarea de la nationala si meciul cu Grecia
Foto: Gazeta Sporturilor

Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a sustinut o conferinta de presa in cadrul careia a discutat despre meciul cu Grecia, din preliminariile Euro 2016, dar si despre posibilitatea de a pleca in Arabia Saudita.

Tehnicianul primei reprezentative a incercat sa faca lumina in privinta stirii care a pus pe jar presa sportiva din Romania, negand contactele cu formatia Al Ittihad, din Arabia Saudita.

"Dupa tot ce s-a vehiculat in ultimele zile trebuie sa spun ca sansele ca eu sa plec la o echipa din Golf sunt sub 1%. Nu am vorbit cu niciun oficial al vreunei echipe. Nu e prima data cand apar asemenea speculatii", a spus Piturca.

Spre finalul interventiei de la Mogosoaia, selectionerul si-a nuantat pozitia, recunoscand ca a avut anumite contacte.

"De fiecare data apar zvonuri despre plecarea mea inaintea unor meciuri. Am vazut ca a aparut dintr-un ziar din Arabia Saudita, nu? Intotdeauna sunt sanse sa pleci, de asta am spus 1%.Intr-adevar, m-a sunat un domn din Romania si am vorbit de doua-trei ori cu el la telefon. Atat. Despre ce vorbim, despre pielea ursului din padure? Nu am discutat cu nimeni de la clubul respectiv. N-am cum sa spun ca sunt sase zero. In viata unui antrenor se poate intampla orice. Poate vine acum un club si ma convinge sa plec chiar inaintea meciului cu Grecia. Poate imi ofera salariu dublu, platesc si clauza, Federatia e multumita...", a mai spus Piturca.

Referitor la meciul cu Grecia, de duminica seara, antrenorul nationalei este de parere ca Romania se afla intr-un moment bun, de care poate profita.

"Imi doresc victoria. O victorie pentru noi ar insemna cat o calificare, ar fi de aur. Suntem intr-un moment bun si stiti ca eu nu spun asemenea lucruri. In primul rand, jucatorii greci nu au meciuri in picioare. In plus, au fost la un campionat mondial si eu stiu ce inseamna asta", a incheiat Piturca.

Iata mai jos toate declaratiile selectionerului:

12:56 - Se incheie conferinta de la Mogosoaia.

12:52 - Imi doresc victoria. O victorie pentru noi ar insemna cat o calificare, ar fi de aur. Suntem intr-un moment bun si stiti ca eu nu spun asemenea lucruri. In primul rand, jucatorii greci nu au meciuri in picioare. In plus, au fost la un campionat mondial si eu stiu ce inseamna asta.

12:50 - De fiecare data apar zvonuri despre plecarea mea. Am vazut ca a aparut dintr-un ziar din Arabia Saudita, nu? Intr-adevar, m-a sunat un domn din Romania si am vorbit de doua-trei ori cu el la telefon. Atat. Despre ce vorbim? Nu am discutat cu nimeni de la clubul respectiv. Cu jucatorii am glumit. N-am cum sa spun ca sunt sase zero. In viata unui antrenor se poate intampla orice. Poate vine acum un club si ma convinge sa plec, inaintea meciului cu Grecia. Poate imi ofera salariu dublu, platesc si clauza, Federatia e multumita...

12:44 - Intrebarile despre Mutu nu isi mai au rostul. Eu am dat un raspuns deja. Dupa ce s-a intamplat in ultimul timp nici nu mai are rost sa raspund, eu nu l-am mai vazut pe Mutu prin teren.

12:42 - Moti a fost mereu a patra sau a cincea varianta pentru noi. Acum ca Gardos a fost accidentat, Gaman nu a jucat, Chiriches a prins doar o partida... Era normal ca el sa vina.

12:40 - Tamas joaca intr-un campionat puternic, in liga a doua engleza, a reusit sa se impuna. Am apelat la el in special pentru postul de fundas dreapta.

12:39 - Eu sper sa avem si noroc, si sansa. Fara noroc nu se poate. Programul echipei noastre din aceasta toamna e foarte greu, jucam in deplasare cu cele mai bune echipe din grupa. In acelasi timp, poate fi un program foarte bun daca obtinem rezultate bune.

12:38 - Nu voi schimba sistemul de joc, el va ramane acelasi. Este o problema ca nu apara portarii, dar pana acum nu pot sa ma plang de Tatarusanu. El nu a aparat o etapa, in rest, in amicale, a aparat ca Neto. Costel Pantilimon are o problema in Anglia.

12:36 - Sunt mai multi jucatori pe care as fi vrut sa ii convoc. E Matel, e Gardos... Pe Sanmartean as fi vrut sa il chem si o sa explic si de ce. De cand a venit la Steaua, Sanmartean este mult mai responsabil.

12:35 - Meciul cu Grecia este foarte important pentru ambele echipe. Pe mine ma intereseaza sa ne facem jocul nostru si sa venim cu puncte de la Atena.

12:34 - Dupa tot ce s-a vehiculat in ultimele zile trebuie sa spun ca sansele ca eu sa plec la o echipa din Golf sunt sub 1%. Nu am vorbit cu niciun oficial al vreunei echipe. Nu e prima data cand apar asemenea speculatii.

12:33 - Ca de obicei avem anumite probleme, jucatori sunt accidentati, dar eu cred ca lotul pe care il am la dispozitie e cel mai bun.

12:30 - Incepe conferinta de presa.

INFO: Selectionerul va vorbi despre meciul nationalei cu Grecia, primul din preliminariile Euro 2016, dar si despre posibilitatea de a demisiona pentru a merge in Arabia Saudita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Piturca demisie nationala, #Piturca Arabia Saudita, #Piturca declaratie presa , #nationala
Comentarii
Poza Dr.Acula
Dr.Acula
rank 5
"Eu sper sa avem si noroc, si sansa. Fara noroc nu se poate"