Piturca, lasat cu gura cascata de un jurnalist maghiar

Joi, 21 Martie 2013, ora 15:10
6155 citiri
Piturca, lasat cu gura cascata de un jurnalist maghiar

Selectionerul Victor Piturca a fost pus intr-o postura inedita la conferinta de presa organizata inaintea meciului Ungaria - Romania, din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014.

Victor Piturca a ramas fara replica in momentul in care a fost intrebat de un jurnalist local de ce nu mai convoaca jucatori de etnie maghiara in nationala Romaniei.

"Cum adica? La ce va referiti? Nu inteleg ce spuneti", a reactionat Piturca in prima faza.

Dupa ce jurnalistul a reformulat intrebarea, oferind ca exemplu nume precum Boloni si Selymes, Piturca le-a transmis ungurilor ca fotbalistii cu origini maghiare nu au loc in nationala noastra.

"Valoarea este de vina! Nu au valoarea necesara ca sa faca parte din lotul Romaniei!", a adaugat Piturca.

Selectionerul a precizat apoi ca se asteapta ca nationala Romaniei sa castige confruntarea cu Ungaria.

"Mizez pe valoarea jucatorilor romani care este putin superioara fata de cea a jucatorilor ungari. Echipa a jucat foarte bine in ultima vreme, a castigat puncte importante si asta ma face sa cred in echipa pe care o conduc", a precizat Piturca.

El a mentionat, insa, ca nu-si pune mari sperante in Adrian Mutu, pe care nu s-a hotarat inca daca il va titulariza.

"Mutu nu mai poate sa fie suta la suta pentru ca nu mai este Mutu cel care era. Au trecut anii peste el si nu mai e la nivelul fizic la care era. Nu este arma noastra secreta", a explicat selectionerul.

Intrebat despre rivalitatile existente intre cele doua tari, Piturca a raspuns ca acestea sunt de domeniul trecutului.

"Nu ne intereseaza rivalitatile, ce se intampla in exterior. Pentru noi este doar un joc de fotbal si vrem doar sa castigam. Steagul Ungariei ars nu are nicio legatura cu echipa nationala. Era doar o rivalitate intre suporterii Rapidului si cei ai CFR-ului. Nu mai exista rivalitatea care era odata. Erau anumiti oameni, anumite ambitii. Acum ne intereseaza numai rezultatul", a subliniat Piturca.

Partida dintre Ungaria si Romania, din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014, se va disputa vineri, de la ora 21:30.

Confruntarea va fi televizata de TVR 1 si va putea fi urmarita in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Inaintea acestui meci, Romania ocupa locul trei in grupa, cu 9 puncte, la egalitate cu Ungaria, dar cu un golaveraj mai slab.

C.S.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Victor Piturca conferinta Ungaria, #Ungaria Romania, #meci Ungaria Romania, #ungaria romania fotbal , #stiri Victor Piturca