DNA si ICCJ, verificate pentru posibile ingerinte politice

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 12:32
6505 citiri
DNA si ICCJ, verificate pentru posibile ingerinte politice
Foto: victorponta.ro

Inspectia judiciara va verifica activitatea DNA si ICCJ in urma afirmatiilor premierului Victor Ponta privind condamnarea politica a lui Adrian Nastase.

Horatiu Dumbrava, membru al CSM, spune ca Inspectia Judiciara verifica afirmatiile premierului Victor Ponta privind intarzierea sau grabirea solutionarii unor dosare la comanda politica si, de asemenea, plangerea acestuia potrivit careia fostul premier Adrian Nastase este un "condamnat politic", potrivit Realitatea TV.

"Nu putem face abstractie de declaratiile politicienilor, cum ar fi cele ale presedintiei care da communicate in care afirma ca apara independenta justitiei, desi presedintele nu are atributii in aceasta privinta", a declarat Horatiu Dumbrava.

Ponta il compara pe Nastase cu Iulia Timosenko: Un condamnat politic, victima a lui Basescu (Video)

Sesizarea Inspectiei Judiciare de catre CSM s-a facut fara a exista o cerere formulata in scris de catre plenul CSM si fara ca cele doua sectii, de judecatori si de procurori sa se puna in acord.

"Adrian Nastase e un condamnat politic, pentru ca, incepand cu anul 2005 a fost principala tinta a presedintelui Basescu si a oamenilor sai, Morar si ceilalti. (...) E o victima a regimului Basescu", a spus Victor Ponta care l-a comparat pe fostul premier cu fostul premier al ucrainei, Iulia Timosenko, aflata si ea in inchisoare.

"Prin principalii sai colaboratori, Monica Macovei si Daniel Morar, (Traian Basescu - n.red.) a instituit acest sistem de dosare penale", a mai spus el. In schimb, Ponta acuza faptul ca, pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar sau fostul sef al CNAS Lucian Duta, Traian Basescu "nu ii atinge in niciun fel, ci doar pe adversarii lui politici".

Adrian Nastase se intoarce la inchisoare - condamnat definitiv in dosarul Zambaccian

"E o declaratie riscanta, dar va spun adevarul", a continuat premierul, afirmand ca justitia in Romania este una independenta.

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, luni, in dosarul "Zambaccian". De asemenea, sotia sa, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte l-a condamnat in unanimitate pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru luare de mita in forma continuata si la trei ani de inchisoare pentru santaj. Instanta a decis pentru contopirea celor doua pedepse, iar Adrian Nastase o va executa pe cea mai grea.

#CSM Inspectia Judiciara verificare DNA ICCJ, #Inspectia judiciara verificare ingerinte justitie, #CSM Ponta ingerinte politice justitie , #Adrian Nastase