Ponta: De azi nu mai platesc taxa TVR, sper sa nu ma aresteze Blejnar

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 15:34
6202 citiri
Ponta: De azi nu mai platesc taxa TVR, sper sa nu ma aresteze Blejnar

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu va mai plati taxa TVR, indiferent de consecintele legale, in semn de revolta fata de transmisiuni ale TVR precum cea in care a fost elogiat pedelistul William Branza sau gala de premiere a tinerilor PDL de sambata.

Intrebat de un reporter TVR despre pozitia PSD in cazul condamnarii lui Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara", Victor Ponta a atacat televiziunea publica:

"Astazi ne-am adunat sa vorbim despre ceea ce este important pentru toata lumea, mai putin despre TVR, desigur, anume ce facem cu implementarea masurilor decise la nivel european. Dar, daca, m-ati provocat, vreau sa va anunt un lucru. M-am decis de azi, eu, Victor Ponta, sa intru intr-o actiune de protest, pe care mi-o asum si sunt gata sa raspund conform legii, de a nu mai plati taxa pentru Televiziunea Romana.

Am marele privilegiu de a nu fi platit bani pentru televiziunea lui Ceausescu, pentru ca eram prea mic. Acum, ca sa platesc bani, ca sa-l vad pe Willi Branza si sa vad tinerii liberal-democrati, cred ca este o rusine. Si vreau sa anunt oficial ca eu refuz sa platesc aceasta taxa si sunt gata sa ma supun rigorilor legii si ca pe site-ul meu o sa deschid o lista in care, cei ca si mine, au curaj sa incalce legea si sa nu mai plateasca televiziunii lui Basescu o taxa pentru care voi, TVR, sa transmiteti manifestarile tinerilor PDL si pe Willi Branza".

Revenind la intrebarea referitoare la dosarul lui Adrian Nastase, Ponta a declarat: "Este perfect (raspunsul meu - n.red), pentru toate intrebarile de la TVR este un raspuns perfect. Eu ma supun legii, TVR nu o face. 83% din stiri sunt despre putere, 17% din Opozitie. Orice televiziune privata, daca nu face 50-50, primeste o groaza de amenzi. TVR prin banii nosti.... eu refuz sa mai platesc televiziunea lui Basescu", a spus el.

La insistentele presei de a raspunde la intrebare, Ponta l-a ironizat pe deputatul PDL William Branza: "Iar eu v-am raspuns despre TVR si sunt convins ca veti da stirea pe TVR imediat dupa stirea cu tinerii PDL si cu Willi Branza. Imediat dupa, ma rog, William 'Cheese', sau Ion 'de fromage', ma rog ... da ... Repet, nu am platit televiziunea lui Ceausescu, de ce as plati televiziunea lui Basescu?".

La finalul conferintei de presa, Ponta a mai atacat PDL si TVR intr-un moment in care reporterul TVR i-a atras atentia ca a evitat "subiectul Adrian Nastase".

"Nu am evitat, toate raspunsurile vi le dau la conferinta PSD, astazi suntem la USL sa vorbim despre Consiliul European si sunt convins ca si TVR va fi interesata chiar daca ati dat gala tinerilor PDL si nu ce se intampla la Consiliul European", a raspuns el.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Adrian Năstase intervine în scandalul privind comasarea alegerilor: ”Există o departajare între poziţiile liderilor PSD-PNL şi baronii locali”
Adrian Năstase intervine în scandalul privind comasarea alegerilor: ”Există o departajare între poziţiile liderilor PSD-PNL şi baronii locali”
Fostul premier şi preşedinte al PSD Adrian Năstase a comentat miercuri seară, 21 februarie, decizia coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. ”Este...
Asemănări și deosebiri între fosta USL, "cea mai toxică alianţă politică", și coaliția actuală: "Boc și Băsescu au tăiat joburile și au sugrumat mediul privat"
Asemănări și deosebiri între fosta USL, "cea mai toxică alianţă politică", și coaliția actuală: "Boc și Băsescu au tăiat joburile și au sugrumat mediul privat"
Comparații între USL și actualele negocieri care duc la ideea că am avea de-a face cu o repetare a istoriei sunt din ce în ce mai frecvente. Sunt însă și mari diferențe între cele două...
#Victor Ponta, #taxa TVR, #Adrian Nastase, #Sorin Blejnar , #Adrian Nastase