Ponta, despre declaratiile lui Nastase privind prezidentiabilul PSD: Sunt de acord, in 2019

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 23:12
2493 citiri
Ponta, despre declaratiile lui Nastase privind prezidentiabilul PSD: Sunt de acord, in 2019

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, la Ruse, ca este de acord cu declaratiile fostului lider PSD Adrian Nastase cu privire la dorinta social-democratilor de a avea propriul candidat la alegerile prezidentiale, doar ca acest lucru se va intampla in 2019.

"Am vazut ce a spus dl. Nastase si sunt de acord cu tot ce a zis pana acum. De altfel, am vorbit si inainte sa ajung in Bulgaria. O sa avem un candidat la prezidentiale in 2019. Eu exclud din punctul de vedere al PSD-ului orice dorinta de a rupe USL-ul. Eu vreau sa ramana USL-ul unit, sa terminam mandatul in 2016 si va dati seama ca personal am cel mai mare interes sa ramana USL-ul ca sunt prim ministru si e vorba de mandatul meu de prim ministru. Atat timp cat exista USL-ul, USL-ul are candidat - Crin Antonescu - si in mod cert este favorit", a spus Ponta.

El a amintit si de cum s-au facut intelegerile cand s-a fondat USL.

Nastase: Exista o mare presiune pentru ca PSD sa aiba candidat propriu la prezidentiale

"Eu i-am intrebat pe toti colegii mei inainte sa facem acordul si, cum eram partridul cel mai mare, trebuia sa alegem primii si i-am intrebat ce functie e mai importanta. Asa ca sa stiti ca nu liberalii ne-au impins la conducerea Guvernului, ci noi am vrut-o. Am ales nu pe baza aspiratiei mele personale, ci pe baza a ceea ce am discutat cu toti ceilalti colegi din tara", a spus Ponta.

Intrebat despre ideea vehiculata vineri de Liviu Dragnea cu privire la o asumare a raspunderii pe Legea reorganizarii teritoriale, Ponta spus ca acest lucru va fi facut doar dupa ce se va ajunge la un consens cu toate fortele politice.

"Numai daca exista un acord al tuturor fortelor politice, asa cum a fost prin discutii la restituirea proprietatilor. Si cand vorbesc de forte politice vorbesc de UDMR, de cei aflati in Opozitie, de PP-DD, ca PDL-ul nu exista si n-am ce acord sa am cu ei, cu cine cu Blaga, cu cine sa fac acord? Cu dna. Paula Vass (Andreea Paul Vass - n.red.)?

Dragnea vrea regionalizare prin asumare - ce spune PDL

Deci daca va exista un acord cu toate fortele politice din Parlament, atunci poate fi folosita, daca nu, mergem in Parlament, se discuta in cele doua camere, se fac amendamente, se dezbate, e o chestiune la fel de serioasa regionalizare ca si modificarea Constitutiei si nu se face prin impunerea vointei USL, ci doar prin acord cu celelalte forte politice", a mai spus Ponta.

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...
Comentarii
MosGerila
rank 5
Mai Ponta, tu chiar te uiti in gura lui Nastase? A glumit, a facut