Ponta, la 10 ani de NATO: Multumiri lui Adrian Nastase, sageti catre Basescu

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:24
4246 citiri
Ponta, la 10 ani de NATO: Multumiri lui Adrian Nastase, sageti catre Basescu
Foto: privesc.eu

Premierul Victor Ponta a vorbit, marti, in Parlament, cu ocazia aniversarii a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO.

Printre cei pe care i-a enumerat in lista celor care au contribuit la aceasta realizare s-a numarat si fostul premier Adrian Nastase, care momentan este incarcerat la Penitenciarul Jilava. Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie, la 4 ani de inchisoare cu executare pentru santaj si luare de mita in dosarul Trofeul Calitatii.

Basescu: Prin coruptie, minciuna, lacomie si incompetenta putem pune in pericol Romania

"Vreau sa multumesc tuturor partenerilor nostri care in urma cu 10 ani au avut incredere ca Romania va fi capabila sa fie un partener demn si serios si sunt convins ca in acesti 10 ani am facut acest lucru. (...)

Sunt mandru de faptul ca Romania a avut generatii de oameni politici care au vazut inaintea multor altora care e drumul corect. Si daca drumul spre NATO a inceput in mandatul lui Nicolae Vacaroiu, s-a terminat in mandatul lui Adrian Nastase", a spus Ponta, in Parlament.

Acesta a transmis si o sageata catre presedintele Basescu, prezent si el la sedinta plenului.

Basescu: Daca romanii nu traiesc acum mai bine e din cauza noastra, nu a intrarii in NATO

"Aici, sub cupola Parlamentului este locul cel mai potrivit in care sa sarbatorim aderarea Romaniei la NATO si putem sa ii elogiem pe cei care au pus umarul si au facut posibil acest obiectiv", a mai spus premierul.

Presedintele Traian Basescu a organizat luni o ceremonie la Palatul Cotroceni pentru a marca acelasi eveniment, insa premierul Ponta nu a fost prezent. Ulterior, acesta a declarat ca Basescu nu a are niciun merit pentru aderarea Romaniei la NATO, ci doar "trage o petrecere", meritul pentru acest lucru apartinand fostilor presedinti Constantinescu si Iliescu si fostului premier Adrian Nastase.

In discursul din Parlament de marti Ponta a amintit si de acciza suplimentara la carburanti, declarand ca nu pot fi facute miracole.

"Vreau sa spun ca in ultimii 3 ani am incercat sa raspundem nevoilor armatei. In anul 2012 Ministerul Apararii avea alocat 1,12% din PIB, in 2013 1,38%, in 2014 1,48%.

Nu in acest an, care e si an electoral, in care important e sa scadem taxele si sa dam mai multi bani - un miracol pe care nu cred ca l-a descoperit cineva - (rade), dar anii viitori sa sustinem cu totii cresterea cu 0,2% din PIB anual, sa ne aduca la acel nivel de 2% pe care cu siguranta ni-l dorim", a conchis Ponta.

Parlamentul Romaniei a tinut marti o sedinta solemna care marcheaza implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei Nord-Atlantice. La sedinta au participat, pe langa numerosi fosti sefi de stat, guvern si oficiali care au contribuit la aderarea tarii in NATO, premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Victor Ponta Adrian Nastase NATO, #Ponta Basescu acciza scandal, #Ponta Basescu 10 ani NATO , #Adrian Nastase