Ponta, la EuroNews: Domnul Nastase nu a fost prietenul meu (Video)

Marti, 24 Iulie 2012, ora 14:57
7610 citiri
Ponta, la EuroNews: Domnul Nastase nu a fost prietenul meu (Video)

Premierul Victor Ponta afirma ca Adrian Nastase nu a fost prietenul sau si ca trebuie sa isi ispaseasca pedeapsa.

Intr-un interviu acordat postului EuroNews, Victor Ponta tine sa se distanteze de fostul premier si lider PSD, Adrian Nastase, aflat acum la inchisoare. Intrebat de EuroNews daca incercarea de a-l demite pe Traian Basescu are ca scop gratierea "prietenului sau" Adrian Nastase, Ponta a raspuns ca fostul premier nu a fost prietenul sau.

"Domnul Nastase nu a fost prietenul meu. A fost cel mai bun premier pe care l-a avut Romania. Acum ca a fost condamnat de Curtea Suprema, isi va ispasi pedeapsa, iar presedintele interimar, Crin Anonescu, a anuntat foarte clar ca nu va gratia pe nimeni", a spus Ponta.

Ponta: Nastase arata groaznic. Ma intreb daca domnul Basescu este fericit acum

Adrian Nastase a fost cel care l-a adus si promovat pe Victor Ponta in PSD. De altfel, Nastase a fost si coordonatorul tezei de doctorat a lui Ponta, teza care a facut obiectul mai multor cercetari pentru a se stabili daca este sau nu plagiat. Sprijinul fostului premier a fost esential si pentru ca Victor Ponta sa fie ales presedinte al PSD in 2010.

In iunie 2012, dupa tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, Victor Ponta a tinut sa fie aproape de fostul premier, punand sub semnul intrebarii verdictul justitiei in cazul Nastase.

"Am vrut sa vad cum se simte un om aflat intr-un necaz. Nu puteam sa stau acasa fara sa vad ce face si cum se simte. O sa stau in noaptea aceasta sa astept de la cei care sunt aici sa-mi dea vestile despre ceea ce se intampla. Au situatia sub control.

Poate cineva sa se puna in pozitia dansului? Ma gandesc daca domnul Basescu este fericit acum si daca se gandeste la ceea ce se intampla. Sper ca Adrian Nastase sa isi revina, ma gandesc la copii", a declarat Victor Ponta.

Citeste si:
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...
Premierul Ciucă a discutat cu vicepreşedintele companiei Lockheed Martin despre consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA
Premierul Ciucă a discutat cu vicepreşedintele companiei Lockheed Martin despre consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, Raymond Pisseli, informează Guvernul. În...