Ponta: M-am sfatuit cu Nastase din ziua in care am intrat in politica

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 23:39
3285 citiri
Ponta: M-am sfatuit cu Nastase din ziua in care am intrat in politica
Foto: Romania TV

Victor Ponta a declarat ca, din ziua in care a intrat in politica, s-a sfatuit cu Adrian Nastase si ca va continua sa faca asta, pana ce va parasi scena politica, pentru ca fostul premier este "un om care stie politica si are viziune, ceea ce putini au".

Totusi, a tinut el sa mentioneze la Romania TV, miercuri seara, "nu inseamna ca am urmat tot ce mi-a zis". "Decizia de a candida la presedintia PSD tot cu el am discutat-o", a recunoscut premierul.

Intrebat daca Adrian Nastase are nevoie de o functie in PSD, acesta a afirmat ca in cazul lui Iliescu si al lui Nastase, "nu e nevoie sa le dam noi o functie; sunt niste personalitati care nu mai au nevoie de functii".

"Nu candidez la prezidentiale in 2014 - poate in 2019 sau 2024

Referitor la sondajul INSCOP, comandat de Adevarul, pe tema "Daca ar fi alegeri duminica viitoare pe cine ati vota presedinte?", sondaj care il crediteaza pe Victor Ponta cu 60% din voturi, in timp ce partenerului sau de alianta, Crin Antonescu, ii raman 40%, actualul premier a tinut sa precizeze ca "nu candidez in 2014, pentru ca intelegerea a fost sa candidam in acest tandem".

Victor Ponta ar castiga alegerile prezidentiale cu 60% - Antonescu, doar 40% - sondaj INSCOP

"Chiar cred ca anul asta va fi foarte greu. Daca reusim si ducem USL si cuplul asta la nivelul la care e acum sau poate un pic mai jos, va fi Crin Antonescu presedinte", a spus el, mentionand ca actualul lider al PNL nu va fi un "presedinte de parada", ci "cu niste atributii clare". Totusi, a marturisit el, "m-as bucura sa mai am si la anul acelasi scor".

"Daca mandatul meu de premier se termina cu bine in 2016, o sa pot sa imi permit sa candidez la functia de presedinte in 2019 sau 2024. Sa traim pana atunci si sa fim sanatosi!", a mai afirmat Ponta.

"Sigur ca se va rupe USL"

Referitor la sfarsitul USL, Victor Ponta stie ca acesta va veni la un moment dat: "Sigur ca se va rupe USL. Ar fi insa prima oara cand divortul e fara scandal".

Conditiile pentru o despartire civilizata sunt, in viziuna sa, castigarea prezidentialelor cu Crin Antonescu si continuarea guvernarii pana in 2016.

"Mi-as dori foarte tare sa avem aceasta premiera in politica romaneasca", a mai spus seful Guvernului.

Totusi, acesta admite ca "nu se exclude o prelungire a intelegerii", explicand ca initial aceasta uniune avea ca termen 2020 si ca "batalia PNL nu este cu PSD".

"Eu si Traian Basescu nu ne-am reevaluat"

Referitor la relatia cu Traian Basescu, lucrurile nu s-au schimbat, insa se observa o strategie diferita, explicata de premier. "Resentimentele dintre noi sunt evidente. Nu ne-am reevaluat; si Traian Basescu si eu am inteles ca, acum, cel care incepe lupta are foarte mult de pierdut, asa ca evitam amandoi orice fel de batalie. Fiecare isi duce prerogativele cu multa gelozie", a explicat premierul.

In ceea ce-l priveste pe viitorul presedinte, lucrurile vor trebui sa stea insa diferit, macar din anumite puncte de vedere. Daca "obiceiurile lui Traian Basescu nu mai pot fi schimbate", "Traian Basescu ravasind toate regulile", dupa cum s-a exprimat premierul, referindu-se la participarea sefului de stat la evenimentele PDL si la Congresul PPE, urmatorul locatar de la Cotroceni "trebuie sa aiba o prevedere expresa, care sa spuna foarte clar ca nu participa la evenimentele partidelor politice".

Nu exclude interimatul la Justitie

Rugat sa creioneze portretul robot al viitorului ministru de Justitie, Victor Ponta a afirmat ca postul este prin configuratie al PNL, explicand ca nu are pe cineva in vizor. "Din punctul meu de vedere, fiind o pozitie oarecum speciala in Guvern si avand aceasta vulnerabilitate a noastra, ca tara, cred ca un profil cat mai putin politic e cel mai potrivit. Profil public cunoscut, dar nu politic", a explicat el.

Seful Guvernului nu a exclus nici posibilitatea ca el sa asigure interimatul la Justitie.

Intrebat daca postul poate ajunge la PSD, Ponta a explicat: "teoretic, se poate face o rocada sa ajunga portofoliul Justitiei la PSD, dar nu s-a discutat asa ceva".

Intrebat daca zvonurile referitoare la Titus Corlatean sau Klaus Iohannis pe acest portofoliu au vreo valoare de adevar, Ponta a negat. Varianta Corlatean iese din discutie, a dat el de inteles, cat espre Iohannis "nu a fost nicio discutie cu el sau despre el. Planurile lui sunt la Administratia Locala. Nu exclud ca Iohannis sa faca parte din echipa guvernamentala", a spus insa premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Victor Ponta Adrian Nastase, #Victor Ponta Traian Basescu, #POnta rupere alianta USL, #Ponta sfarsit alianta USL, #Ponta presedinte, #Ponta prelungire alianta USL, #Victor Ponta prezidentiale, #Ponta portofoliu Justitie , #Adrian Nastase
Comentarii