Ponta, somat sa-si dea demisia dupa publicarea stenogramelor din dosarul lui Duicu

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 17:06
4719 citiri
Ponta, somat sa-si dea demisia dupa publicarea stenogramelor din dosarul lui Duicu
Foto: victorponta.ro

Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat, miercuri, ca premierul Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia dupa publicarea stenogramelor privind discutia lui Adrian Duicu din cabinetul primului ministru, aratand ca Ponta "calca din ce in ce mai apasat pe urmele lui Adrian Nastase".

"De urgenta, daca mai are demnitate, Victor Ponta sa demisioneze din fruntea Guvernului, pentru ca actul de coruptie a patruns in biroul domniei sale.Victor Ponta calca din ce in ce mai apasat pe urmele lui Adrian Nastase. Asta face de cand este prim-ministru", a afirmat Gheorghe Tinel intr-o conferinta de presa.

El a apreciat ca Ponta "nu este prizonierul baronilor, ci a devenit parte a sistemului de coruptie generat de baroni".

"Cazul Duicu este situatia care ar trebui sa-i genereze demisia domnului prim ministru, pentru ca este inacceptabil ca in 'biroul oval' al domniei sale sa aiba loc discutiile si dezbaterile redate in stenogramele prublicate de catre Curtea de Apel cu privire la retinerea lui Duicu. PDL considera inacceptabile explicatiile date de Victor Ponta. Victor Ponta se ocupa de trafic de influenta", a mai spus Tinel Gheorghe.

Procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu si-ar fi traficat influenta in cabinetul lui Victor Ponta, presedintele CJ Mehedinti transmitandu-i sefului IPJ Stefan Ponea ca la Guvern se afla si ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, si ca premierul l-a chemat pe seful IGPR, Petre Toba. Asadar, din referatul publicat de Gandul, nu rezulta ca ar fi fost facute inregistrari in biroul lui Ponta, ci doar faptul ca Duicu era cel monitorizat.

In dosarul de coruptie, in care seful Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful Politiei Judetene, Stefan Ponea, au fost arestati preventiv, apare si numele premierului Victor Ponta, scrie Gandul.

Potrivit Gandul, procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu si-a traficat influenta chiar in cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca seful IPJ Mehedinti. Stefan Ponea, sa fie mentinut si apoi avansat, iar in schimb Ponea i-ar fi promis presedintelui CJ ca il scapa de dosarul de incompatibilitate. Anchetatorii sustin ca premierul l-ar fi convocat la Guvern pe seful Politiei Romane pentru a-i satisface doleantele lui Adrian Duicu.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

PDL: Ce-i mai trebuie lui Duicu avocat, cand pentru el lucreaza chiar premierul Ponta?

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Ponta: Nu ma dezic de Duicu. Sa-i spun sa treaca la PMP? (Video)

Luni, Ponta a declarat ca nu se dezice de presedintele CJ Mehedinti si alti sefi de consilii judetene, aflati in atentia DNA, spunand ca acestia au probleme "doar pentru ca sunt din judete unde PSD sta foarte bine" si aratand ca primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, nu mai are nicio problema cu justitia dupa ce a trecut la Partidul Miscarea Populara sustinut de presedintele Traian Basescu.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Victor Ponta demisie PDL stenograme, #Ponta PDL demisie stenograme Duicu, #Ponta demisie stenograme birou Duicu , #Adrian Nastase