Victor Ponta: Eu sunt Mefisto! Am ingropat Grecia

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 11:04
3907 citiri
Victor Ponta: Eu sunt Mefisto! Am ingropat Grecia
Foto: Arhiva

Liderul PSD Victor Ponta raspunde ironic acuzatiilor pe care i le-au adus liderii Puterii si marturiseste ca el este Mefisto, a ingropat Grecia si se pregateste "in mare taina sa-l aduca premier, din 2012, pe Adrian Nastase".

Desi sustine ca nu vrea sa "poarte polemici ideologice cu "Traian Basescu - seful bufonilor, paharnicilior si domnisoarelor de onoare (Udrea, Igas, Anastase, Macovei si Cristi Preda - n.red.), Victor Ponta nu scapa ocazia de a ironiza atacurile acestora.

"Trebuie sa recunosc - eu sunt Mefisto! Am ingropat Grecia si ma pregatesc sa distrug moneda unica; asta dupa ce am impiedicat in mod miselesc intrarea Romaniei in Spatiul Schengen; ca sa nu mai pomenesc faptul ca am blocat reforma Justitiei si mentin cu satisfactie MCV-ul asupra tarisoarei noastre! Si, continuand cu marsaviile, ma pregatesc in taina mare sa-l aduc prim ministru, din 2012, pe Adrian Nastase (nu conteaza daca vrea sau nu, eu tot il aduc)! Eu fac toate acele lucruri cumplite descrise in paragraful de mai sus! Noroc ca m-au demascat Udrea, Igas, Anastase, Macovei si Cristi Preda - Europa poate respira usurata", scrie Victor Ponta pe blogul personal.

Pentru a dovedi ca este un politician responsabil, liderul PSD explica "ce crede el ca este cu adevarat criza", convins ca USL va castiga urmatoarele alegeri si atunci "perceptia lui asupra acestui fenomen care zguduie lumea actuala ar putea deveni chiar importanta pentru Romania".

Victor Ponta sustine ca la nivel mondial criza nu a pornit deloc de la guverne sau administratii publice, ci a fost produsa de catre lacomia nestapanita a bancilor si speculantilor.

"Guvernul american, si apoi cele europene, s-au trezit cu o catastrofa in brate si au avut de luat o decizie fundamentala - fie lasa bancile sa dea faliment, iar paguba sa fie suportata de actionarii acestora (asa cum era corect in spiritul economiei de piata), fie ascund gunoiul sub presul bugetului public si platesc toti cetatenii pentru bancheri. In campania din 2008, Barack Obama a pus degetul pe rana, a acuzat adevaratii vinovati, a castigat zdrobitor alegerile si... cand a ajuns in functie a trebuit sa schimbe foaia!", mai noteaza liderul social democrat.

Cat despre criza din Europa, Victor Ponta sustine ca aceasta a venit de "peste Atlantic".

"In Europa, criza a venit de peste Atlantic si reactia a fost la fel de gresita - bancile sunt prea mari si importante ca sa fie lasate sa dea faliment; si, ca sa fim sinceri, cei din spatele lor sunt prea influenti in randurile guvernelor europene si mai ales la nivelul bancilor centrale din statele membre; iar cam toata mass media de la noi de pe continent este detinuta exact de cei vinovati; asa ca solutia adoptata a fost sa le salvam, prin trecerea datoriilor la bugetul public; si s-a persistat in aceasta directie gresita pana azi", mai explica presedintele PSD.

Ponta: Criza nu are vinovati "ideologici"

Victor Ponta precizeaza ca in Europa nimeni nu are curajul sa spuna cine trebuie sa plateasca pretul crizei, in conditiile in care greselile nu au fost facute de cetateni, ci de altii.

"E corect ca toti cetatenii europeni sa plateasca vina elitei europene politice si financiare din moment ce nimeni nu a beneficiat atunci cand se faceau profituri astronomice? Adica la bine castiga ei si la rau platim noi, asta e regula?", se intreaba liderul social democratilor.

Victor Ponta sustine ca nu exista vinovati ideologici ai crizei, iar liderii europeni ar trebui sa ii traga la raspundere pe adevaratii vinovati.

"Romania a fost condusa in ultimii 7 ani de un presedinte si 2 premieri de dreapta (in masura in care Basescu si PDL, asa impostori cum sunt ei, fac parte din Partidul Popular European); iar adevarata bomba a Europei este in acest moment nu Grecia (de o anvergura ce poate fi tinuta sub control), ci Italia, condusa de "socialistul" Berlusconi! Asa ca, din pacate, criza nu are vinovati "ideologici", ci bancheri lacomi, politicieni incapabili, demagogi si fricosi; mai ales lipsa de curaj a liderilor europeni in tragerea la raspundere a adevaratilor vinovati este motivul real!", mai scrie acesta.

Cat despre tara noastra, Victor Ponta crede ca a fost "o victima colaterala a acestui gigantic razboi".

"In 2008, tara noastra era in crestere economica de 8 ani, avea o datorie publica foarte mica (in cifra reala dar si ca pondere din PIB), un potential industrial excelent si o pozitie geostrategica favorabila...Si ca sa nu fie vreo sansa de scapare, toate eforturile de ajutorare a lui Basescu si PDL sunt facute fara perdea de FMI, Comisia Europeana si o pleiada de "tehnocrati" de la BNR. Viitorul nu suna deloc bine! Daca aceasta intelegere a mea a fenomenului complex si cumplit cu care se lupta Europa si Romaniaeste cat de cat apropiata de adevar, e foarte bine. Cine intelege cauza are sanse mari sa gaseasca si remediul!", mai crede Victor Ponta.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Mefisto, #Victor Ponta criza Romania , #Adrian Nastase
Comentarii
Poza Hera
Hera
rank 5
inainte de a fi Mefisto , V Ponta trebuie sa fie CINEVA