Calin Popescu Tariceanu - Sustinerea pentru Victor Ponta este neconditionata

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 22:42
3006 citiri
Calin Popescu Tariceanu - Sustinerea pentru Victor Ponta este neconditionata

Calin Popescu Tariceanu considera chestiunile referitoare la cine va fi prim-ministru sau cele legate de guvern sau portofolii ca nefiind oportune a fi discutate, intrucat principala lupta in care este angajat in momentul de fata este aceea de a reusi pe 17 noiembrie sa marcheze sfarsitul "epocii Basescu" si sa duca la capat angajamentul pe care l-a facut sub sigla Uniunii Social Liberale (USL) in 2012.

"Tinand cont ca actualul premier a declarat ca ramane in functie pana pe 22 decembrie, nu cred ca ar fi oportun sa discutam acest subiect. Pentru cetateni, cel mai important e sa vedem ce politici promovam, care sunt solutiile si nu persoanele care vor ocupa un loc sau un altul in diverse ierarhii", a spus Tariceanu pentru Romania TV.

De asemenea, fondatorul Partidului Liberal Reformator (PLR) a declarat ca sustinerea sa pentru candidatul Victor Ponta este neconditionata deoarece doreste sa evite orice risc ca "dupa 16 noiembrie, sub forma lui Iohannis, sa ne trezim cu regimul Basescu perpetuat".

Tariceanu, premierul lui Ponta: Adversarul nu este doar Iohannis, ci si presedintele in functie

In plus, Calin Popescu Tariceanu a adaugat ca isi doreste sa contribuie la transformarea Romaniei intr-o tara unita.

"Imi doresc sa lupt pentru proiectul meu 'Romania, a saptea putere a Europei' si mi-as dori ca acest proiect sa fie imbratisat de tot mai multa lume si sa se transforme intr-un proiect national", a mai spus reprezentantul PLR.

Mai mult decat atat, Tariceanu a mentionat si ca si-ar dori ca UDMR sa faca parte din coalitia guvernamentala.

"Ii cunosc pe cei de la UDMR si sunt de acord ca maghiarii sa-si pastreze in conditii cat mai bune identitatea culturala, istorica, lingvistica. Cand vorbim de autonomie teritoriala, eu nu pot sa fiu de acord cu asa ceva", a conchis Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...