Mazare isi da ok-ul pentru postul de premier: Sunt extrem de confortabil cu Tariceanu

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 18:30
2941 citiri
Mazare isi da ok-ul pentru postul de premier: Sunt extrem de confortabil cu Tariceanu

Presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat, raspunzand unei intrebari, ca l-ar prefera pe Calin Popescu Tariceanu pentru functia de premier daca Victor Ponta va castiga alegerile prezidentiale, adaugand ca nu e bine ca PSD sa aiba si presedinte si prim-ministru.

Radu Mazare a fost intrebat, marti, la iesirea din sediul Politiei Judetene Constanta, unde se prezinta saptamanal, urmare a controlului judiciar, pe cine ar vedea premier in eventualitatea in care Victor Ponta va deveni presedinte, liderul PSD raspunzand: "Eu sunt extrem de confortabil cu Tariceanu. Da, chiar imi place".

Primarul Constantei a mai spus ca este bine ca postul de premier sa nu apartina PSD daca Ponta va castiga alegerile.

"Ponta a avut o pozitie pe care eu o apreciez, nu am absolut nimic a-i reprosa ca si candidat, prestatie impecabila. El a spus asa, nu putem si nici nu-i bine sa luam noi tot, si chiar cred ca nu-i bine sa luam noi tot, sa avem si presedinte si prim-ministru. E bine ca, in ideea in care lucrurile se mai domolesc si mai dispare ura si ranchiuna asta in Romania, sa fim reprezentati cat mai multi", a afirmat Mazare.

Tariceanu il sustine pe Ponta si refacerea USL: Batalia nu este castigata

Dragnea nu exclude ca partidul lui Tariceanu sa ajunga la guvernare

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, marti seara, ca in cazul in care va fi ales presedinte, pe 16 noiembrie, prim-ministru va fi Calin Popescu Tariceanu.

"Daca voi fi ales presedinte pe 16 noiembrie, voi ramane prim-ministru pana pe 21 decembrie. Cel tarziu pe 23 decembrie sa vina noul ministru cu noul guvern in Parlament pentru votul de incredere.

Ponta: L-am propus ca premier pe Tariceanu - Vezi care e a doua varianta

Am propus pentru functia de prim-ministru pe presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu. Este principala mea optiune", a spus Victor Ponta.

Acesta a mentionat ca nu exclude nici optiunea unui premier tehnocrat, in persoana lui Florin Georgescu, daca situatia economica o va impune.

#Mazare Tariceanu premier, #Tariceanu premier Ponta , #Calin Popescu Tariceanu