Ponta arunca bugetul in carca lui Tariceanu: El va fi premier

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 15:10
2753 citiri
Ponta arunca bugetul in carca lui Tariceanu: El va fi premier
Foto: Arhiva ziare.com

Bugetul pentru 2015 va fi trimis in Parlament dupa ce va fi agreat de reprezentantii Comisiei Europeana si ai Fondului Monetar International, a declarat vineri, premierul Victor Ponta, in judetul Suceava.

Potrivit acestuia, o delegatie a organismelor financiare internationale va efectua o misiune la Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie.

Ministrul Finantelor dezvaluie: Bugetul pe 2015, gata la anul. Cand va fi discutat cu FMI?

"Conform obligatiilor pe care Romania le are prin acordurile cu CE si FMI, inclusiv rectificarile de buget, dar mai ales bugetul pentru noul an se trimit in Parlament dupa ce sunt agreate in aceste discutii", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca "la sfarsitul lunii noiembrie este misiunea oficiala a FMI, CE si Banca Mondiala", precizand ca sunt pregatite toate datele. "In momentul in care avem toate acordurile stabilite putem sa il trimitem in Parlament", a precizat Ponta.

Premierul a subliniat ca in discutiile cu reprezentantii FMI si CE va fi abordata si tema excedentului bugetar al Romaniei. Potrivit acestuia, Romania a avut, la 31 octombrie 2014, un excedent bugetar de 600 de milioane de lei, in conditiile in care veniturile bugetare au fost de 176 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost de 175,4 miliarde de lei.

Ponta: In noul buget, avem posibilitatea sa indexam pensiile cu pana la 5%

Ponta a afirmat ca intarzierea prezentarii noului buget este determinata si "de un motiv politic", de a fi insusit de noul Guvern.

"Daca voi fi ales presedinte al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu va fi prim-ministru si atunci trebuie ca noul buget, discutat cu FMI, CE si BM, sa fie insusit de viitorul guvern, care il va pune in executare", a mai adaugat premierul.

#Ponta buget 2015 parlament, #Ponta buget FMI, #Parlament proiect buget , #Calin Popescu Tariceanu