Ponta, negocieri pentru sustinerea in turul doi. Posibil tandem cu Tariceanu

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 21:52
5968 citiri
Ponta, negocieri pentru sustinerea in turul doi. Posibil tandem cu Tariceanu
Foto: Adevarul

Prim-ministrul Victor Ponta si candidat PSD la prezidentiale a spus, luni seara, ca a vorbit cu Teodor Melescanu, Calin Popescu Tariceanu si Dan Diaconescu in vederea sustinerii pentru turul al doilea al prezidentialelor.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat, intr-o emisiune la Romania Tv, ca marti urmeaza sa vorbeasca pe aceasta tema si cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si ca discutii se vor purta si cu Corneliu Vadim Tudor.

Totodata, prim-ministrul a subliniat ca marti va anunta refacerea USL, cu "Partidul Liberal", facand referire la Partidul Liberal Reformator, al lui Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca il tenteaza voturile fostului premier liberal, presedintele PSD a raspuns: "Bineinteles". De asemenea, a precizat ca "e posibil" ca Tariceanu sa fie propunerea de prim-ministru, daca va castiga alegerile in turul al doilea.

Totodata, Ponta a mentionat ca va lucra cu Teodor Melescanu "din functia pe care o va ocupa" fostul sef al SIE, fara a dezvalui despre ce este vorba.

Gyorgy Frunda il sustine pe Ponta in turul doi: Lui Iohannis i-a fost rusine de etnia lui

Presedintele PSD a mai afirmat ca Zsolt Szilagyi si Laszlo Tokes au anuntat ca il sustin pe Klaus Iohanns, pe care "il va sustine si Monica Macovei".

Prim-ministrul a comentat si declaratiile de luni ale lui Klaus Iohannis, care a criticat organizarea alegerilor in strainatate: "Au votat 9 milioane si ceva in Romania si 160.000 in afara tarii".

"E greu sa spui... daca cei 160.000 votau toti cu Iohannis, in tara diferenta e de 1.500.000 de votur...", a comentat Ponta.

#Ponta discutii sustinere prezidentiale, #Ponta tur doi prezidentiale , #Calin Popescu Tariceanu