Tariceanu, premierul lui Ponta: Adversarul nu este doar Iohannis, ci si presedintele in functie

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 18:36
4811 citiri
Tariceanu, premierul lui Ponta: Adversarul nu este doar Iohannis, ci si presedintele in functie
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a facut primele declaratii referitoare la intentiile candidatului Victor Ponta de a-l numi in functia de prim-ministru in cazul in care va deveni presedintele Romaniei.

Potrivit fondatorului Partidului Liberal Reformator (PLR), nu se poate vorbi inca de o nominalizare, acest lucru fiind de o importanta secundara, castigarea alegerilor prezidentiale reprezentand obiectivul principal in acest moment.

"In primul rand nu putem vorbi de o nominalizare. Am retinut ca premierul a invocat, in ipoteza in care ar castiga alegerile, trei nume de posibili prim-ministri, dar acest lucru mi se pare de importanta secundara in raport cu ceea ce trebuie sa facem. Avem o campanie, nu trebuie subestimat adversarul, care nu este numai Iohannis ci si presedintele in functie", a declarat Tariceanu.

Ponta: L-am propus ca premier pe Tariceanu - Vezi care sunt celelalte variante

De asemenea, el a mentionat ca nominalizarea propriu-zisa se va face in momentul in care actualul premier al Romaniei va ajunge la Cotroceni.

Mai mult decat atat, reprezentantul PLR considera ca momentan candidatul la presedintie Victor Ponta trebuie sa se concentreze pe subiectele ca se afla in zona de interes a cetatenilor.

"Eu cred ca in aceste doua saptamani candidatul Victor Ponta trebuie sa se concentreze pe discutarea subiectelor care sunt pe agenta cetatenului", a mai spus Tariceanu.

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, marti seara, ca in cazul in care va fi ales presedinte, pe 16 noiembrie, prim-ministru va fi Calin Popescu Tariceanu.

"Daca voi fi ales presedinte pe 16 noiembrie, voi ramane prim-ministru pana pe 21 decembrie. Cel tarziu pe 23 decembrie sa vina noul ministru cu noul guvern in Parlament pentru votul de incredere.

Am propus pentru functia de prim-ministru pe presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu. Este principala mea optiune", a spus Victor Ponta.

#Tariceanu nominalizare premier, #Victor Ponta nominalizare premier, #Tariceanu alegeri prezidentiale 2014 , #Calin Popescu Tariceanu