Tariceanu vrea comisie de evaluare a democratiei, Ponta spune ca-i "cel mai curajos politician"

Marti, 09 Iunie 2015, ora 23:08
3425 citiri
Tariceanu vrea comisie de evaluare a democratiei, Ponta spune ca-i "cel mai curajos politician"

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat propunerea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de infiintare a unei comisii parlamentare care sa evalueze statul de drept, respectiv democratia din Romania.

Ponta l-a numit pe Tariceanu "cel mai curajos politician" din aceste zile, in contextul punerii sale sub urmarire penala si votului din Parlament privind cererea DNA de incuviintare a ridicarii imunitatii sale.

"L-am invidiat pe dl Tariceanu pentru libertatea pe care a avut-o, (...) a spus niste lucruri pe care m-am abtinut sa le spun", a sustinut Ponta, la Antena 3.

Tariceanu insista: Anchetarea lui Ponta, lovitura de stat; democratia, verificata intr-o comisie (Video)

Acesta mentioneaza ca nu trebuie ca Parlamentul sa cenzureze Justitia: "Parlamentul nu va cenzura niciodata deciziile Justitiei. (...) Parlamentul numeste Guvernul, membrii CSM, face multe alte lucruri pentru a-i reprezenta pe oameni".

In plus, Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca nu stie nicio tara democratica sau prospera care sa nu aiba Parlament.

Cu Ponta urmarit penal, Tariceanu cere comisie pentru evaluarea democratiei in Romania

Luni, Calin Popescu Tariceanu a explicat motivul pentru care considera necesara o comisie parlamentara pentru verificarea statului de drept, respectiv a democratiei.

"Trebuie sa analizam modul in care functioneaza institutiile, independenta unei puteri in raport cu cealalta. (...) Nu cred ca a sta cu mainile in san este atitudinea necesara, daca vrem sa progresam, daca vrem sa redam increderea in Parlament si in celelalte institutii", a spus presedintele Senatului, intarind anuntul facut cu cateva ore inainte.

#Victor Ponta comisie parlamentara democratie, #Tariceanu comisie parlamentara democratie, #comisie parlamentara stat drept , #Calin Popescu Tariceanu