Tarom, despre ratarea aterizarii de catre avionul lui Ponta si Tariceanu: E ceva normal

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 17:10
6627 citiri
Tarom, despre ratarea aterizarii de catre avionul lui Ponta si Tariceanu: E ceva normal
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii companiei aeriene Tarom sustin ca ratarea initiala a aterizarii de catre avionul cu care s-au intors la Bucuresti premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este normala si face parte din procedura stabilita in manualul de zbor in anumite conditii meteo.

"Ieri (sambata, n.red.) au fost, la Bucuresti, conditii meteo cu vant puternic, in rafele (cu efect de forfetare). Aeronavele sunt echipate la bord cu sisteme de avertizare care indica prezenta conditiilor meteo cu vant de forfecare si, conform manualului de zbor, procedura spune ca trebuie sa se rateze si sa se reia procedura de aterizare.

Echipajul a urmat instructiunile din manualul de zbor si a ratat, ceea ce au facut alte cateva aeronave (ale altor companii aeriene) care au aterizat in aceeasi perioada de timp. Ratarea este ceva normal, face parte din procedura de apropiere, nu este ceva iesit din comun", a transmis purtatorul de cuvant al Tarom, Georgeta Dinu.

Panica in avionul in care se afla Victor Ponta. S-a ratat aterizarea, din cauza vantului - cum a reactionat premierul

Avionul cu care premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-au intors sambata in Bucuresti a ratat initial aterizarea din cauza vremii, Ioana Avadani, director CJI, aflata in avion, spunand ca 10% dintre pasageri "au borat", iar Ponta precizand ca zboara atat de mult incat poate sa realizeze ca intr-adevar "a fost rau".

Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Ioana Avadani, a relatat ca avionul cu care premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-au intors in Bucuresti a ratat initial aterizarea din cauza vremii si 10% dintre pasageri "au borat".

Avionul s-a intors de la Cluj-Napoca, unde Ponta si Tariceanu au participat, vineri, la Congresul UDMR, premierul avand, sambata, si o actiune la Zalau, si a aterizat cu dificultate la Bucuresti, conform acestei relatari.

"The bumpiest flight I've ever had! Smucituri si goluri de aer, derapaje (da, si avioanele pot derapa pe aer), all that jazz. Cam 10% la suta din pasageri au borat. Pe buna dreptate, as zice. Stewardesa ne-a spus-o pe aia cu "stimati pasageri, va rugam, pastrati-va calmul". Am ratat aterizarea din cauza vantului. In aceste clipe de restriste, ma gandeam ca, daca e vreo vecinatate care sa aduca un dram de alinare, d-apoi cea a marilor oameni de stat e aceea.

In fine, am aterizat si, credeti-ma, pilotii si-au meritat aplauzele! La debarcare, delegatia oficiala s-a suit in microbuzul de protocol. Mai putin premierul, care s-a alaturat pasagerilor de rand, boratori, palizi si razand isteric, ca oamenii care tocmai au invatat ca viata e importanta. Pentru aceasta decizie, premierul Ponta are de la mine un DA. Intr-o nota mai personala: 1. delicioasa dilema doamnei de la Protocol, care nu stia pe cine sa urmareasca cu umbrela: pe premierul autobuzist sau pe al doilea om in stat, din microbuz? 2. A disparut aparatul de chemat taxiuri de la Sosiri Interne. Daca vii de la Cluj, la ce-ti treba taxi? ", scrie Avadani pe Facebook.

Problemele au fost confirmate de premierul Victor Ponta.

"Da, este totul adevarat", a spus Ponta, adaugand ca zboara atat de mult incat poate sa realizeze ca intr-adevar "a fost rau".

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Tarom Ponta Tariceanu avion, #aterizare ratata Ponta Tariceanu , #Calin Popescu Tariceanu