Alegeri prezidentiale 2014 Rromii s-au decis: il sustin pe candidatul Victor Ponta

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 12:47
11114 citiri
Alegeri prezidentiale 2014 Rromii s-au decis: il sustin pe candidatul Victor Ponta

Reprezentantii rromilor s-au decis pe cine vor sustine la alegerile prezidentiale, urmand sa semneze un protocol de colaborare cu UNPR, in favoarea candidatului PSD Victor Ponta.

"Luni, la ora 11.00, UNPR va incheia un protocol de colaborare cu Partidul Alianta Democrata a Rromilor (PADR) privind sustinerea candidaturii domnului Victor Ponta in campania electorala pentru presedintia Romaniei", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Daniel Cioaba: Rromii nu-si mai dau votul pentru un litru de ulei. Ce asteapta

Din partea rromilor, cel care va semna protocolul este autointitulatul rege al rromilor, Dorin Cioaba.

"Protocolul va fi semnat de catre secretarul general al UNPR, domnul Neculai Ontanu si de catre presedintele PADR, domnul Dorin Cioaba. Semnatarii documentului vor sustine declaratii de presa pe aceasta tema", mai transmite comunicatul.

Dorin Cioaba anunta ca "primul partid politic al rromilor" a fost inregistrat la Tribunal

Dorin Cioaba a anuntat, vineri, ca PADR, "primul partid politic al rromilor", a fost inregistrat in urma unei sentinte definitive a Tribunalului Bucuresti.

"Dupa multe luni de lupta putem spune ca avem primul partid politic, din lume, al rromilor. (...) Nu am facut pana acum niciun fel de declaratie pentru ca am vrut sa lasam sa ramana sentinta definitiva, sa nu fie cumva atacata. Aceasta sentinta nu a fost atacata, drept urmare partidul este la ora actuala legal constituit si putem sa ne mandrim ca, in premiera, avem un partid politic. Este un partid etnic, un partid al comunitatii de rromi", a spus Dorin Cioaba.

F.N.

#rromi sustinere Ponta, #UNPR protocol rromi, #rromi prezidentiale Victor Ponta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014