BOR l-a bagat pe Arsenie Boca in campanie pentru Ponta - imparte icoane cu sigla PSD

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 18:16
15604 citiri
BOR l-a bagat pe Arsenie Boca in campanie pentru Ponta - imparte icoane cu sigla PSD

Prim-vicepresedintele ACL Catalin Predoiu il acuza pe candidatul PSD-UNPR-PC la prezidentiale, premierul Victor Ponta, ca foloseste Biserica in campania electorala, aratand ca activistii social-democrati distribuie icoane cu parintele Arsenie Boca, pe spatele carora se regasesc numele PSD si al lui Victor Ponta.

"Acest gest de a folosi imaginea unui sfant in campania electorala pentru Victor Ponta - un personaj politic care incalca toate cele sfinte in fiecare zi - inseamna depasirea oricarei limite de decenta si de bun simt si de respect fata de romani de catre candidatul Victor Ponta. Ii cer prim-ministrului Victor Ponta sa dea ordin armatelor sale de politruci sa inceteze folosirea bisericii in campania electorala", a spus Predoiu, miercuri, intr-o conferinta de presa, prezentand icoana cu Arsenie Boca.

De asemenea, el solicita Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) sa se delimiteze de aceste actiuni.

"Cer BOR sa se delimiteze de gesturile lui Victor Ponta, care nu are niciun scrupul in a folosi sentimente, credinte, simboluri ale romanilor pentru scopurile sale politice", a afirmat Predoiu.

El a sustinut ca, in cazul in care Ponta nu opreste distribuirea acestor icoane, se dovedeste o "adevarata satana a politicii romanesti".

O structura din Ministerul de Interne va da raportul Bisericii Ortodoxe

"Nu exagerez cu nimic daca spun ca, dupa acest gest pe care l-a facut Ponta de a folosi imaginea parintelui Arsenie Boca, inscriptionata pe spate cu numele sau si al PSD, domnul Ponta, in cazul in care nu se opreste, se dovedeste o adevarata satana a politicii romanesti", a completat liderul ACL.

Predoiu a sustinut ca aceste iconite reprezinta o "blasfemie" si ca sunt distribuite in toata tara de activisti PSD, mentionand ca cea prezentata in conferinta de presa provine de la un cetatean din Bucuresti.

Ponta aloca bani pentru bisericile romanilor din diaspora

Pe spatele portretului cu parintele Arsenie Boca prezentat de Predoiu, pe langa mesajul potrivit caruia "icoana este facuta spre folosul si binecuvantarea tuturor celor care au nevoie de ajutor si tamaduire. Pentru sanatate si mantuire. Sfintit", se regaseste sigla PSD, alaturi de mesajul "Victor Ponta presedinte".

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...