Ce spune Ponta - l-ar gratia sau nu pe Voiculescu?

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 13:32
6323 citiri
Ce spune Ponta - l-ar gratia sau nu pe Voiculescu?
Foto: Adevarul Live

Prim-ministrul Victor Ponta a evitat sa raspunda clar, vineri, unei intrebari privind o eventuala gratiere a lui Dan Voiculescu in cazul in care ar ajunge presedinte al Romaniei.

Intrebat daca il va gratia pe fondatorul trustului Intact, premierul a raspuns: "Dreptul de gratiere al unui presedinte este prevazut in Constitutie".

"Nu voi uza de acest drept de a gratia in niciun caz de infractiuni de violenta si in niciun caz de mare coruptie. (...) Raspund cum ar trebui sa raspunda un presedinte, nu un actor politic", a declarat Victor Ponta, la Adevarul Live.

Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Ponta, somat sa spuna public daca i-a promis gratierea (Video)

Pe 10 august, la doua zile dupa ce Dan Voiculescu a ajuns la inchisoare, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, ii cerea prim-ministrului Victor Ponta sa spuna public daca i-a promis lui Dan Voiculescu gratierea, daca va ajunge presedinte dupa alegerile din luna noiembrie.

"Ponta trebuie sa dovedeasca la inceputul lunii septembrie, cand Parlamentul isi reia activitatea, ca nu doseste legea amnistiei si gratierii pentru a fi adoptata dupa alegerile prezidentiale, ca sa-l elibereze pe Dan Voiculescu si sa anuleze practic toate anchetele anticoruptie aflate in derulare. Ponta sa spuna de ce PSD se opune ca legea amnistiei si gratierii sa fie respinsa.

Totodata, Victor Ponta trebuie sa spuna daca il va gratia pe Dan Voiculescu in cazul in care va ajunge presedinte. Ponta nu s-a sfiit sa foloseasca electoral numele lui Gica Popescu si a spus public ca il va gratia daca ajunge la Cotroceni. In cat timp il veti gratia, domnule Ponta, si pe Dan Voiculescu?", intreba atunci George Scutaru.

Dan Voiculescu a fost condamnat, pe 8 august, la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Sentinta este definitiva si executorie, fondatorul trustului Intact ajungand in aceeasi zi la Penitenciarul Rahova.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Victor Ponta gratiere Voiculescu, #Ponta presedinte gratiere Voiculescu, #Ponta gratieri , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014