Diaconescu, despre Ponta, inainte de alegeri: Elena Ceausescu a USL, Pinocchio de Romania, pisicut

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 18:51
7340 citiri
Diaconescu, despre Ponta, inainte de alegeri: Elena Ceausescu a USL, Pinocchio de Romania, pisicut
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu a ales sa-l sustina pe Victor Ponta in turul doi al alegerilor prezidentiale, cu toate ca este singurul politician care a candidat impotriva premierului in doua alegeri diferite, l-a numit "ciocoi" si mincinos, a spus despre guvernul sau ca este "de hoti" si a avut numeroase dispute cu acesta.

Omul de televiziune a anuntat, joi, sustinerea PP-DD pentru actualul premier, la alegerile din 16 noiembrie, dar a tinut sa sublinieze ca presedintele PSD ramane "un mare adversar" si "un mare dusman" al sau.

Dan Diaconescu a ales "ciocoiul" pe care il sustine: A promis ca va adopta 20 de masuri ale mele

Scandalul privatizarii Oltchim

In toamna anului 2012, cei doi au fost implicati in cazul privatizarii Oltchim. In luna septembrie, omul de televiziune a castigat licitatia pentru cumpararea combinatului Oltchim, insa licenta i-a fost anulata pe 1 octombrie, pentru ca nu a semnat documentele oficiale in timp util si nu a dovedit ca are banii necesari, asa cum ceruse Guvernul.

"Nu sunt escroc, pentru ca 20 la suta dintre romani tin acum cu mine. (...) Cine e mai escroc - Dan Diaconescu ca a vrut sa salveze combinatul sau Victor Ponta, care a inchis combinatul pe 22 august? Eu i-am dat de gol si ei au innebunit", spunea Dan Diaconescu, in toiul negocierilor.

Tot atunci, premierul l-a acuzat pe Dan Diaconescu de colaborare cu fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, "hotul hotilor", in vederea ascunderii fraudelor de la combinatul chimic. Ponta a adaugat ca este inca o "mega hotie facuta de Guvernul PDL" si i-a cerut presedintelui PP-DD sa aduca imediat banii promisi pentru cumpararea pachetului de 54,8 la suta din Oltchim.

Plangere penala pe numele lui Victor Ponta

Diaconescu nu a platit insa suma de 203,1 milioane de lei pentru cumpararea pachetului majoritar, sustinand ca guvernantii nu au acceptat conditiile sale. Dupa cateva zile, patronul OTV a depus plangeri penale pe numele premierului Victor Ponta si al lui Remus Vulpescu, fost responsabil cu privatizarea Oltchim.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu a castigat: Ponta il felicita dupa ce da banii

"Victor Ponta, aceasta Elena Ceausescu a USL, cerea tot timpul dovada ca noi avem banii", a mai afirmat omul de afaceri, cerand demisia prim-ministrului, numindu-l "Pinocchio de Romania, pentru ca mitoman sau mincinos e prea putin spus".

Dan Diaconescu si-a prezentat conturile din banci: Ponta sa plateasca salariile!

De asemenea, comentand declaratia presedintelui PSD ca a votat cu Ion Ratiu, candidatul PNTCD, la alegerile prezidentiale din 1990, Dan Diaconescu a subliniat: "In 1990, avea doar 17 ani si ceva. Felul acesta in care minte domnul Ponta trebuie sa va puna pe ganduri".

Circul Oltchim, faza pe DNA - Diaconescu si guvernantii se reclama reciproc (Video)

Nu in ultimul rand, tot in acele zile de inceput de octombrie 2012, omul de afaceri a declarat ca fostul ministru al Turismului Elena Udrea "este prietena cu Victor Ponta", iar pentru seful Executivului ar fi lucrat SRI si SIE, impotriva sa, in cazul privatizarii Olchim.

Ponta, despre Diaconescu: Circ. A fost protejat de PDL

In replica, Ponta a catalogat plangerea depusa impotriva sa pe 5 octombrie drept "circ": "Daca s-ar rezolva problemele Romaniei cu fonduri europene, cu fonduri structurale, cu banii pentru agricultura doar cu circ, ar fi extraordinar. Din pacate nu se rezolva. (...) Circul domniei sale ne-a costat pe noi toti foarte mult si pe cei de la Oltchim. (...) Sa tragem un semnal ca oricine poate incerca sa pacaleasca tara".

10 zile mai tarziu, comentand esecul privatizarii Oltchim, premierul a afirmat ca Dan Diaconescu a avut parte de protectie politica din partea PDL: "Cred ca Dan Diaconescu a avut protectie politica. Eu nici n-am vazut caietul de sarcini, nici nu era treaba mea".

Ponta, despre Diaconescu: Daca problemele Romaniei s-ar rezolva doar cu circ...

Victor Ponta: Dan Diaconescu, cea mai mare bataie de joc din cei 22 de ani de democratie (Video)

In plus, Victor Ponta a criticat actiunile omului de televiziune in legatura cu Oltchim, fiind de parere ca este "cea mai mare bataie de joc din cei 22 de ani de democratie".

Dan Diaconescu si Ponta, adversari politici la Gorj: Ponta e disperat!

Ca urmare a esecului privatizarii Oltchim, Dan Diaconescu a hotarat sa candideze la alegerile parlamentare in acelasi colegiu din judetul Gorj cu Victor Ponta: "Voi castiga in acel colegiu in fata domnului Ponta. Oricat ar frauda el, n-are cum sa treaca de 49 la suta". Este singurul politician care a candidat impotriva lui Victor Ponta in doua alegeri diferite - parlamentare si prezidentiale.

La putin timp de la stingerea scandalului Oltchim au inceput confruntarile electorale. In luna noiembrie 2012, patronul OTV spunea ca Ponta "este disperat" dupa o reclamatie facuta de USL la BEJ.

"Victor Ponta Viorel e disperat. Alta sansa decat sa ma aresteze pentru ca el sa ramana premier nu are, iar pentru asta invoca diverse pretexte", a declarat atunci candidatul PP-DD.

Diaconescu, despre reclamatia facuta de USL Gorj: Ponta e disperat

Dupa o campanie marcata si de incidente intre taberele celor doi, Victor Ponta castiga detasat postul de deputat, in fata lui Dan Diaconescu, cu 61 la suta din voturile exprimate, fata de 32,5 la suta.

Dan Diaconescu: Il propunem pe Ponta premier, dar nu sustinem Guvernul, e un guvern de hoti

Ulterior, dupa cateva zile, Dan Diaconescu a facut doua declaratii contradictorii si aproape amuzante. "Noi il vom propune pe dl Ponta, fiindca asa a vrut poporul sa fie dl Ponta premier", a afirmat initial patronul OTV.

Imediat, a facut si o precizare, referitoare la sustinerea Guvernului ce urma sa fie condus de cel pe care il propunea PP-DD: "Nu, nu vom sustine Guvernul Ponta, Doamne fereste, e un guvern de hoti din ceea ce s-a anuntat pana acum, am spus doar ca vom accepta ca dl Ponta sa fie nominalizat premier de catre dl Basescu. In niciun caz nu-l vom vota".

Dan Diaconescu: PP-DD il va nominaliza pe Victor Ponta pentru functia de premier

Scandalul inchiderii OTV - "Ponta, te oftici?"

La o luna de la alegerile parlamentare, Dan Diaconescu primeste o noua lovitura, pe care o pune pe seama lui Victor Ponta - inchiderea OTV. Pe 22 ianuarie 2013, cand CNA a retras licenta audiovizuala a televiziunii, pe postul OTV apare urmatorul mesaj: "Emisia postului OTV a fost intrerupta la ordinul lui Victor Ponta".

Cateva luni mai tarziu, in octombrie 2013, omul de televiziune a prezentat licenta de emisie a postului OTV, eliberata de Autoritatea in telecomunicatii din Italia.

Dan Diaconescu: OTV emite de la Vatican, de aici. Ponta, te oftici?

"Din Marea Britanie se duce semnalul pe satelit pe un server, care emite in toata lumea, chiar daca nu vrea domnul Ponta si doamna Laura Georgescu de la CNA. Emitem de la Vatican, de aici. Ponta te oftici? Acesta este chiar sloganul nostru de relansare", a declarat Diaconescu.

Diaconescu, "candidatul de dreapta" in lupta cu presedintele PSD: "Pisicutul Ponta a sarit la beregata motanului Felix"

In 2014, Dan Diaconescu se vedea intr-o finala in turul doi al alegerilor prezidentiale, insa din partea dreapta a politicii romanesti, dupa ce, cu un an inainte, spunea ca ar trebui sa fie sustinut de Kelemen Hunor, Crin Antonescu, Sorin Oprescu si Calin Popescu Tariceanu, in confruntarea finala cu Victor Ponta.

"Romanii vor avea un candidat veritabil de dreapta, in persoana mea, si unul veritabil de stanga - Ponta", spunea Dan Diaconescu, cu 5 luni inainte de turul al doilea al prezidentialelor.

El a mai afirmat, la inceputul lunii iunie, ca "pisicutul Ponta a sarit la beregata motanului Felix si are mari sanse sa-l invinga".

Dan Diaconescu: Pisicutul Ponta a sarit la beregata motanului Felix. Gadea, presedinte?

In aceeasi perioada, Ponta spunea ca alianta cu PP-DD este singura solutie ca PSD sa nu ajunga in opozitie la nivel local, dupa alierea PDL-PNL, insa in acelasi timp afirma: "Nu o sa ma vedeti alaturi de Dan Diaconescu".

Ponta: Ma inteleg perfect cu Dan Diaconescu, ca nu vorbim

Intrebat cum se intelege cu fondatorul PP-DD, prim-ministrul a raspuns, in contextul acestor negocieri: "Perfect, ca nu vorbim".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dan Diaconescu sustinere Victor Ponta, #Diaconescu Ponta prezidentiale, #Diaconescu declaratii Ponta, #Victor Ponta alegeri prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza Bumsen
Bumsen
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Aiurea a promis Ponta ca va adopta masurile lui Diaconescu...