Dorin Cioaba promite ca rromii vor face tot posibilul sa-l vada pe Ponta la Cotroceni

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 12:12
4603 citiri
Dorin Cioaba promite ca rromii vor face tot posibilul sa-l vada pe Ponta la Cotroceni
Foto: Dorin Cioaba/Blog

Dorin Cioaba, autointitulatul rege international al rromilor, a anuntat, luni, ca atat el, cat si comunitatea pe care o reprezinta vor face tot ce le "sta in putere ca domnul Ponta sa ajunga la Cotroceni". In schimb, Cioaba vrea ajutor de la Guvern.

In calitate de presedinte al Partidului Alianta Democrata a Romilor (PADR), Dorin Cioaba a semnat luni un protocol de colaborare cu UNPR, principalul obiectiv anuntat fiind alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Ce le promite Ponta rromilor ca sa il sustina la prezidentiale

"Pentru prima data, UNPR a avut taria sa stea la masa cu noi si sa gaseasca in noi un partener de nadejde. Primul nostru proiect este ca Victor Ponta sa ajunga presedintele Romaniei", a spus Cioaba.

Potrivit acestuia, PADR este singurul partid politic al rromilor din lume si are in prezent peste 150.000 de membri.

Putem sa controlam cati merg la vot

Intrebat cate voturi crede ca ii va aduce PADR lui Victor Ponta, Cioaba a declarat ca foarte multi oameni din comunitatile de rromi asteapta ca el "sa dea mesajul, sa indice unul dintre candidatii pentru presedintie".

"Noi estimam undeva la cateva sute de mii de voturi care vor veni de la comunitatea de rromi", a adaugat liderul rromilor, precizand si ca "foarte multe voturi vor veni de la comunitatile din afara tarii, din Spania, Italia".

Alegeri prezidentiale 2014 Rromii s-au decis: il sustin pe candidatul Victor Ponta

In acelasi context, el a fost intrebat daca romii sunt mai disciplinati la vot decat restul populatiei, astfel incat sa poata sa stie cam pe cate voturi mizeaza.

"In localitatile unde exista comunitati mari de rromi, putem sa controlam lucrul acesta, pentru ca avem liste acolo, stim numarul de rromi, se poate verifica in urma alegerilor. Deci noi avem o astfel de centralizare unde sunt comunitati mari", a raspuns Cioaba, citat de Mediafax.

Din partea UNPR, protocolul a fost semnat de primarul sectorului 2 Neculai Ontanu, secretar general al partidului.

Dorin Cioaba anunta ca "primul partid politic al rromilor" a fost inregistrat la Tribunal

Dorin Cioaba a anuntat vinerea trecuta ca PADR, "primul partid politic al rromilor", a fost inregistrat in urma unei sentinte definitive a Tribunalului Bucuresti.

El declara, la momentul respectiv, ca Victor Ponta "ar fi candidatul care ar avea sanse reale sa ajunga presedintele Romaniei".

"Dar, daca isi doreste voturile noastre, este asteptat la masa tratativelor, in sensul de a prezenta un program pentru rromi", atragea atentia Cioaba. Cat despre candidatul ACL Klaus Iohannis, autointitulatul rege international al rromilor spunea, ironic, ca primarul Sibiului "e atat de sus ca n-are ochi pentru comunitatea de rromi".

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#rromi sustinere Ponta, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Dorin Cioaba sustinere Ponta alegeri prezidentiale, #Cioaba protocol UNPR , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014