Fiul lui Ion Ratiu, despre Ponta - Nu reprezinta nimic mai mult decat mostenirea mentorilor sai, Iliescu si Nastase

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 11:17
8430 citiri
Fiul lui Ion Ratiu, despre Ponta - Nu reprezinta nimic mai mult decat mostenirea mentorilor sai, Iliescu si Nastase
Foto: Facebook / Victor Ponta

Candidatul la presedintie Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu Ion Ratiu, fostul fruntas taranist, insotita de un citat celebru al acestuia referitor la democratie, mentionand ca la alegerile din 1990, el l-a sustinut pe Ion Ratiu.

Fiul taranistului a reactionat insa la gestului premierului pe care l-a acuzat ca isi face campanie electorala pe seama prestigiului tatalui sau.

"Daca ar fi sa ii cred pe toti cei care mi-a spus din 1990 incoace ca au votat cu tatal meu, Ion Ratiu - el cu siguranta ar fi fost ales Presedinte al Romaniei! Am auzit aceasta poveste inainte, cu toate acestea nu am vazut dovezi concrete ca domnul Ponta chiar a inceput sa inteleaga adevaratul sens al expresiei pe care o citeaza (...). Faptul ca, dispretuitor, domnul Ponta i-a numit 'golani' pe cei care protesteaza impotriva proiectului minier de la Rosia Montana este un exemplu recent. Negarea aparenta a dreptului constitutional la vot al electoratului din diaspora este inca unul.

Un singur lucru ar trebui sa fie foarte clar, Ion Ratiu nu ar fi sustinut niciodata candidatura lui Victor Ponta la Presedintia Romaniei", a scris pe Facebook Nicolae Ratiu, presedintele Fundatiei Ratiu, intr-un mesaj postat pe pagina institutiei.

Ponta 2010 versus Ponta 2014 - Cartarescu, dezgustat

De asemenea, fiul celebrului om politic, a precizat si ca tatal sau a visat o Romanie libera, prospera si democratica, cu un respect adevarat pentru statul de drept.

"Domnul Ponta nu reprezinta nimic mai mult decat mostenirea mentorilor sai, Ion Iliescu si Adrian Nastase", a mai scris Nicolae Ratiu.

Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie a lui Ion Ratiu, insotita de un citat celebru al acestuia referitor la democratie.

"Chintesenta democratiei se poate exprima intr-o singura fraza: voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine".

De asemenea, premierul a precizat ca in 1990, primul sau vot a fost acordat taranistului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta citat democratie, #Victor Ponta citat Ion Ratiu, #reactie Nicolae Ratiu Victor Ponta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014