Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ponta - Toti oamenii lui Basescu trebuie inlaturati!

Autor:
Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 22:19
5053 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ponta - Toti oamenii lui Basescu trebuie inlaturati!

O afirmatie de natura sa-ti dea fiori, pentru ca aminteste de epurarile din epoca stalinista, ceausista, comunista in general.

Citatul complet suna asa: "Am promis ca vom lupta pana la capat impotriva regimului Traian Basescu, un regim care a facut rau Romaniei, dar care acum vedem si trebuie sa spunem, nu l-a facut doar prin Traian Basescu, l-a facut si prin Vasile Blaga, l-a facut si prin Roberta Anastase, cea care a fraudat votul la pensii, l-a facut si prin MRU, toti acesti oameni sunt langa Klaus Iohannis. Ori noi am promis, si asta vom face pe 16 noiembrie, sa schimbam acest regim".

Nu e prima data cand Ponta extinde schimbarea la tot regimul Basescu: "Miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim". Alta declaratie a lui Ponta: "Iohannis este inconjurat de hidosi, el nefiind un om, ci un lucru".

Cateva lucruri ar fi de lamurit. Mai intai, cine intra in categoria "regimul Basescu", in afara de Basescu insusi. Ce persoane, ce institutii, care trebuie inlaturate.

In al doilea rand, cum vor fi inlaturate. Daca sunt persoane alese, in Parlament, de exemplu, sau primari, nu prea ai cum sa le inlaturi. Daca ar fi persoane numite, este mai simplu, dar nu cred sa mai fie oameni ai lui Basescu in functii importante, dupa doi ani si jumatate de guvernare Ponta. Au fost indepartat de mult.

Dar daca nu sunt persoane nici numite, nici alese, ce le face Ponta? Le inlatura de unde, din tara, din locuinta, din propriile familii, sau cum?

Limbajul acesta ne aduce aminte de epurarile staliniste si comuniste si de ura stransa de Victor Ponta impotriva regimului Basescu, fara nicio legatura cu democratia, nu anunta nimic bun.

Dimpotriva, cei mai in varsta isi amintesc cu aceasta ocazie de tribunalele populare, de lagarele de munca fortata, de tortionari precum Visinescu, de emigrari fortate sau liber consimtite, de ce este mai rau. Aceste sentimente sunt generate de amenintarile lui Ponta.

Sa revenim, insa, la intrebari. Intr-un moment de sinceritate, pe vremea cand era in relatii bune cu Ponta, Crin Antonescu a explicat ce inseamna "regimul Basescu": DNA, CSM, ANI. De ICCJ sau SRI o fi uitat.

Dincolo de Blaga, Anastase si MRU, intrebarea principala aceasta este: procurorii, gen Papici, sefii de institutii din justitie, judecatorii si procurorii care au facut dosare "politice" sau i-au condamnat "politic" pe Nastase, Voiculescu, Dragnea, Hrebenciuc, Andronescu, Mihailescu, fac parte din "regimul Basescu" sau nu? Vor fi ei inlaturati sau nu?

Dar SRI, care a furnizat mereu informatii si asistenta logistica, a facut parte din "regimul Basescu" si trebuie inlaturat, desfiintat, sau cel putin conducerea sa?

Emil Boc, este considerat de catre Ponta, membru al "regimului Basescu"? Cum va fi el pedepsit?

Dar parlamentarii PDL, sunt considerati membri ai "regimului Basescu", pentru ca au aprobat si girat politica Basescu-Boc?

Aceasta-i intrebarea abrupta la care trebuie sa raspunda Ponta. Ce persoane, ce institutii considera ca au reprezentat regimul Basescu, iar in cazul in care castiga presedintia, cum va proceda la inlaturarea lor?

Acum despre inlaturarea persoanelor "regimului Basescu". Vor fi procese in care vor fi judecati reprezentantii "regimului Basescu"? Pentru ce crime? Vor fi constituite tribunale speciale, cu judecatori alesi pe spranceana, sau cum? Vor fi acuzati de inalta tradare a intereselor Romaniei? Procesele vor fi publice?

Toate aceste intrebari sunt legitime, pentru ca, repet, nu poti inlatura persoane alese, sau fara functii publice, altfel decat prin judecata. Nu exista alte modalitati de a le "inlatura".

Iar pedepsele, daca se refera la "inalta tradare", trebuie sa fie pe masura: deportare la canal sau alte obiective economice, lagare de exterminare, ca Visinescu inca mai traieste, poate da lectii, intoarcerea la teroarea comunista.

Chiar daca un pic exagerate, previziunile de mai sus pot fi implinite mai subtil si insidios. Cu spitale de psihiatrie, cu excluderea din viata sociala, stiintifica sau academica, cu amputarea mijloacelor de trai, a accesului liber la institutii de sanatate, etc.

Nici in trecut, nimeni nu credea ca sunt posibile ororile petrecute la noi in tara sau in alte tari. Si totusi au fost posibile. Cine ignora istoria are toate sansele sa o repete.

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si membru PMP.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Victor Ponta candidat prezidentiale, #Victor Ponta Basescu, #Victor Ponta regim Basescu , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014