Ludovic Orban: Ponta exploateaza electoral saracia, cu cupoane UE. Sa-i fie rusine!

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 12:22
4563 citiri
Ludovic Orban: Ponta exploateaza electoral saracia, cu cupoane UE. Sa-i fie rusine!

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca se foloseste de ajutoarele acordate de UE persoanelor sarace pentru a-si face campanie electorala. "Sa ii fie rusine!", a spus Orban.

Intr-o conferinta de presa tinuta, vineri, la sediul ACL, Ludovic Orban i-a acuzat pe primarii PSD ca le-au spus romanilor "cu subiect si predicat" faptul ca cetatenii aflati sub pragul saraciei vor primi cupoanele pentru ajutoarele UE "numai daca Ponta iese presedinte".

"O asemenea dovada de cinism din partea Guvernului nu a existat in istoria campaniilor electorale. UE nu a instituit acest fond de ajutorare a persoanelor defavorizate pentru a-i crea avantaje electorale lui Victor Ponta, pentru a ajuta vreun partid politic din UE. In nicio tara europeana, niciun guvern si niciun partid politic nu incearca sa obtina foloase necuvenite electorale de pe urma acordarii acestor ajutoare.

Pana acum, ele se acordau de catre primarii. Prefecturile si consiliile judetene erau cele care se ocupau, verificau distribuirea ajutoarelor. Niciodata nu s-a trimis prin Posta Romana un astfel de cupon", a declarat Ludovic Orban.

Vicepresedintele PNL le-a transmis un mesaj si premierului Victor Ponta si alegatorilor.

"Sa ii fie rusine lui Victor Ponta ca incearca sa obtina voturi exploatand saracia cetatenilor romani, care sunt tinuti in aceasta saracie in primul rand de baronii care conduc judetele, care sunt polul saraciei in Romania!

Le transmit concetatenilor mei ca Victor Ponta nu are niciun merit in acordarea acestor ajutoare, ca ele sunt venite de la Uniunea Europeana si sunt finantate in proportie de 85% din fonduri europene, ca e dreptul lor legal sa le primeasca!", a mai spus Ludovic Orban.

Iohannis trebuie "sa se lase dezbracat". Erau consternati, livizi dupa ce au vazut rezultatul Interviu video

Guvernul Ponta a hotarat abia in luna octombrie sa acorde ajutoare alimentare pentru 3,3 milioane de persoane defavorizate, in conditiile in care programul de finantare fusese aprobat de Comisia Europeana inca din luna aprilie a acestui an, scria Romania Libera cu cateva zile inainte de alegeri.

Premierul Victor Ponta a explicat ca, pentru evitarea controverselor, cupoanele vor fi distribuite prin Posta si nu prin primarii, ca pana acum, argumentand ca primariile au culoare politica. In schimb, in premiera, Executivul si-a inscris propria sigla pe cupoanele distribuite.

Mai mult, Guvernul a distribuit deja majoritatea cupoanelor, cu toate ca initial anuntase ca pachetele vor fi ridicate dupa alegeri pentru a nu fi masura speculata electoral. A doua parte a ajutoarelor va fi distribuita dupa turul doi al alegerilor.

Ajutoarele sunt reglementate pentru perioada 2014-2020, insa oficialii europeni au acceptat ca in 2014 ele sa fie distribuite intr-o singura transa.

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale, a largit lista beneficiarilor de ajutoare de la 2,6 milioane la 3,3 milioane persoane, introducand, alaturi de someri, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, invalizi, veterani de razboi sau persoane cu handicap, si categoria "persoane care primesc alocatii pentru sprijinirea familiei".

Pana la sfarsitul lunii octombrie, Posta Romana distribuise deja 2,6 milioane de cupoane, in baza carora fiecare beneficiar a primit 6 kilograme de faina, 6 de malai, 4 de zahar, 4 litri de ulei, 800 de grame de paste si 24 de conserve.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com