Ponta a votat pe propria raspundere, alaturi de Oprescu si sotia imbracata in violet (Video)

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 10:42
6486 citiri
Ponta a votat pe propria raspundere, alaturi de Oprescu si sotia imbracata in violet (Video)
Foto: Facebook / Victor Ponta

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidentiale, a venit la vot duminica la ora 10:00, insotit de sotia sa, Daciana Sarbu, si de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Cei trei au votat la Scoala 17 din Bucuresti, "Pia Bratianu", fiind aplaudati de cativa sustinatori. Pentru ca are domiciliul in judetul Gorj, Ponta a trebuit sa semneze o declaratie pe propria raspundere conform careia nu va mai vota in alta parte.

Victor Ponta si Daciana Sarbu au votat simultan, in cabine alaturate, si au introdus sincron buletinele de vot in urne.

La iesirea din sectia de votare, Victor Ponta le-a spus jurnalistilor ca a votat "convins si optimist" ca dupa 25 de ani de cand "ne-am castigat libertatea" sa putem sa punem punct unei "tranzitii care nu se mai incheia".

"Din aceasta iarna, vom fi cu adevarat o tara democratica, europeana. Dupa 10 ani de razboi si distrugere putem sa ne apucam sa construim", a mai sustinut Victor Ponta.

Sorin Oprescu a spus ca nu putea sa voteze decat pentru o "Romanie sanatoasa si stabila" si a subliniat ca are "incredere in tinerete" si vrea ca Romania "sa fie respectata asa cum se cuvine".

"Sa ne ajute Dumnezeu sa urmeze o perioada de liniste si intelegere, sa scapam de ura si dezbinare", a declarat europarlamentarul Daciana Sarbu, sotia lui Victor Ponta.

Intrebat de ce nu a venit si mama lui la vot, Victor Ponta a raspuns: "Vine duminica, pe 16, cu noi", adica in turul doi al alegerilor prezidentiale.

Ponta a dezvaluit ca el si sotia sa vor merge cu Sorin Oprescu la o cafea, dupa care se va duce la sediul PSD.

"Ne da primarul general o cafea, face o cafea foarte buna", a spus liderul PSD, refuzand sa dea mai multe detalii.

Familia Ponta a fost insotita la vot de mai multi ofiteri SPP, care i-au ajutat sa se indrepte catre masina printre jurnalisti. "Haideti, multimim! Multumim!", le-a spus unul dintre ei reporterilor, indepartandu-i din calea premierului.

Ponta si Oprescu s-au sarutat pe obraji, dupa care premierul si sotia au urcat in masina Dacia Duster si au plecat.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru alegerile prezidentiale pe 2 si 16 noiembrie.

Astazi alegem presedintele LIVE

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

14 candidati au intrat in cursa pentru Cotroceni, cu doi mai putin decat recordul din 1996.

Alegerile prezidentiale din luna noiembrie constituie o premiera, doua femei candidand pentru functia suprema in stat.

Aproape o treime dintre candidati reprezinta politicieni care si-au mai incercat norocul si in alte alegeri prezidentiale.

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

#Ponta votat alegeri prezidentiale, #Ponta Daciana Oprescu vot prezidentiale, #Ponta candidat alegeri prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza albacazapada
albacazapada
rank 5
am votat si sunt fericita
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5