Ponta ameninta MAE: Daca nu poate un roman sa voteze in turul 2, plecati toti!

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 13:50
5478 citiri
Ponta ameninta MAE: Daca nu poate un roman sa voteze in turul 2, plecati toti!

Premierul Victor Ponta a reiterat, marti, la debutul sedintei de Guvern, ca reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe garanteaza cu functia buna desfasurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, care va avea loc pe 16 noiembrie.

"Vreau sa multumesc Ministerului de Interne, jandarmilor, Politiei si tuturor celor care au organizat alegerile, in Romania nu au fost probleme. Ministrul de Externe (Titus Corlatean - n.red.) e acum la BEC (Biroul Electoral Central - n.red.), iar toate masurile pe care le va decide BEC noi va punem la dispozitie masurile necesare financiare si umane", a spus prim-ministrul.

Vot dezastruos in diaspora, se cere interventia lui Juncker: S-au primit indicatii de la Bucuresti

El a adaugat faptul ca va exista un reprezentant al MAE in fiecare oras european unde au existat probleme la votul din primul tur. "Daca nu poate un roman sa voteze, plecati toti", a transmis premierul.

Mii de romani nu au putut vota duminica la alegerile prezidentiale in mai multe orase din Europa din cauza faptului ca personalul din sectiile de votare nu a putut asigura un proces mai fluid.

Principala problema a fost legata de timpul indelungat cerut de completarea declaratiei pe proprie raspundere, ceruta de lege, prin care fiecare votant arata ca nu si-a mai exercitat acest drept la o alta sectie, dar si de numarul insuficient de personal, cabine de vot si stampile.

Masuri pentru turul 2

Premierul Victor Ponta a promis, luni, ca va lua toate masurile posibile pentru ca in turul 2 al alegerilor prezidentiale toti romanii din strainatate care vor sa vina la vot sa-si poata exercita acest drept.

Ponta promite masuri pentru diaspora in turul 2: Daca un singur roman nu poate sa voteze... (Video)

"E foarte clar ca procedura de vot e cea care a consumat foarte mult timp, e o procedura antifraudare care presupune mult timp pentru cel care voteaza. Vreau si cred ca putem sa organizam procedural tot sistemul de vot astfel incat pe 16 noiembrie sa nu existe niciun cetatean roman la Paris, Viena sau Londra care sa nu poata vota", a declarat premierul Victor Ponta.

"Toate masurile vor avea sprijinul logistic al guvernului si MAE, vom asigura din fondul de rezerva cresterea numarului de cabine, a personalului si tot ceea ce este de facut", a adaugat Victor Ponta.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...