Ponta ar fi vrut sa ramana premier - de ce candideaza la prezidentiale

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 09:46
6382 citiri
Ponta ar fi vrut sa ramana premier - de ce candideaza la prezidentiale
Foto: Antena 3

Candidatul PSD pentru alegerile prezidentiale, Victor Ponta, a reiterat luni seara ca el si-a dorit sa fie premier si a tintit cea mai inalta functie in stat abia dupa ce s-a rupt USL-ul.

"Cred ca Antonescu a avut cele mai bune intentii si cele mai clare dorinte de schimbare a regimului Basescu. L-am considerat pe Antonescu un bun presedinte, care sa se completeze cu mine. Ce n-aveam eu, avea el. Sau invers", a declarat Victor Ponta, intr-o emisiune la Antena 3, la care a participat alaturi de mama sa si de sotia sa, Daciana Sarbu.

Ponta renunta la popcorn si ii invita pe contracandidatii sai la dezbateri - propune 3 teme principale

Liderul PSD a vorbit despre importanta unei intelegeri intre premier si presedinte, justificand astfel de ce un prim-ministru nu este mereu eficient.

"Pana in februarie, am dorit doar mandatul de premier, care sa dureze pana in 2016. Apoi a intervenit ruperea USL, atunci am luat decizia de a candida la prezidentiale, o decizie foarte grea. Atunci am luat decizia de a candida, m-am sfatuit si cu colegi.

Am vazut cat de mult se poate dezvolta Romania daca exista unitate, daca premierul conlucreaza cu presedintele. Un premier care sta mereu cu spatele la presedinte nu este mereu eficient. Cred ca functia de premier e mult mai grea, dar cea de presedinte da mesajul catre tara.

El trebuie sa-i reprezinte pe toti romanii, nu doar pe jurnalistul Mihai Gadea care ma critica in fiecare seara sau pe alt jurnalist care ma lauda, nu doar pe romanii din Gorj pe care-i reprezint in Parlament", a conchis Ponta.

Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, 16 iulie, că România va semna cu următoarea Comisie Europeană un acord astfel încât într-o perioadă de şapte ani să ajungă la deficitul de 3%...
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 16 iulie, că nu are o problemă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie premier după alegerile din toamnă, singura problemă fiind că ”trebuie să...
#Victor Ponta candidat prezidentiale, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #alageri prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
  1. Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
  2. Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
  3. Geoană dă noi indicii despre candidatura sa: „Nu cred că a fost ultimul meu summit NATO, dar din această poziție, sigur”
  4. Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
  5. Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
  6. Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
  7. Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
  8. Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
  9. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  10. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial