Ponta, despre dublarea diferentiata a alocatiilor: Cei care sunt bogati sa fie de acord sa platim

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 21:21
17034 citiri
Ponta, despre dublarea diferentiata a alocatiilor: Cei care sunt bogati sa fie de acord sa platim

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, luni seara, cum si de ce vor fi dublate doar alocatiile copiilor din familiile sarace, trecand astfel peste decizia Curtii Constitutionale.

"Curtea Constitutionala a zis ca nu trebuie marita alocatia diferentiat", a spus premierul, intr-o emisiune la Romania Tv, adaugand ca, insa, "sunt anumite familii care au nevoie".

De asemenea, a sugerat ca multi dintre parintii din familiile care nu vor beneficia de alocatii dublate nici macar nu mai iau banii lunari ai copiilor.

"Cred ca sunt de multe ori destui parinti care nici nu iau cei 42 de lei", a declarat Victor Ponta.

Invitata in aceeasi emisiune, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus ca vor beneficia de modificare copiii din familiile care au un venit lunar de 530 de lei de persoana, aratand ca exista jumatate de milion de copii care fac parte din familii aflate in aceasta situatie.

"Li se vor dubla alocatiile copiilor din familiile defavorizate. Modificam legea privind ajutorul de sprijin pentru familii", a mai afirmat Rovana Plumb.

Prim-ministrul a explicat si el ca "cei care au venituri de peste 530 de lei pe cap de locuitor nu vor primi deocamdata" o alocatie dublata. El a tinut totodata sa precizeze ca marirea alocatiei reprezinta "suplimentarea prin dublare" a alocatiilor copiilor.

Nu in ultimul rand, a facut un apel la "cei bogati", in cazul alocatiilor dublate: "Cei care sunt bogati sa fie de acord sa platim mai mult la cei care au nevoie".

Duminica, premierul a anuntat dublarea alocatiei pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse sau din sistemele institutionalizate. Victor Ponta a precizat ca masura urmeaza sa fie adoptata in sedinta de Guvern de miercuri si va intra in vigoare de la 1 decembrie.

"Tocmai miercuri o sa adoptam masuri in Guvern pentru cei are au cea mai mare nevoie de sprijin imediat. Ma refer la faptul ca vom dubla alocatiile pentru 500.000 de copii care provin din familii cu venituri reduse, de asemenea pentru 60.000 de copii din diverse sisteme institutionalizate. Deci tot efortul pe care poate sa-l faca statul roman din fonduri publice nationale sau din programe europene se vor adresa comunitatilor si categoriilor care au nevoie de sprijin", a spus Ponta, citat de Adevarul.

"Practic le dublam acea alocatie, de 42 de lei, o sa fie 84 de lei pentru 500 de mii de copii. Nu zic ca e de ajuns, Doamne fereste, dar atat putem sa facem acum si le-am dublat. La fel, dublam toate alocatiile de hrana pentru copii institutionalizati sub diverse forme", a adaugat premierul, luni.

Ponta: Indexarea cu acelasi procent, chestie comunista

De asemenea, prim-ministrul a spus ca Guvernul "poate sa dea" bani in plus la pensii si alocatii "daca companiile produc mai mult, oamenii isi platesc taxele si impozitele".

"Anul asta am incasat putin mai mult, ceea ce permite Guvernului sa pastreze doua angajamente fundamentale: nu se va mai taia niciodata vreun leu din pensia cuiva, se va aplica in fiecare an cel putin legea care prevede indexarea pe acea metoda... coeficientul inflatia cu salariul mediu", a afirmat Victor Ponta.

Vesti bune de la Ministerul Muncii: Pensiile cresc cu 5% in 2015

Acesta a precizat ca cel mai important obiectiv pe care il are in acest domeniu este de a incerca sa ajunga "la un numar de salariati cu contract de munca la un numar cel putin egal cu cel al beneficiarilor de pensii".

In plus, presedintele PSD a aratat ca "indexarea cu acelasi procent reprezinta o chestie comunista. Nu dai 3 la suta la toata lumea".

Basescu: Ponta si "Sfantul Iohannis", mincinosi si corupti. Romanii vor regreta

Luni seara, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe prim-ministru ca "face pomeni electorale" in campanie, din banii de la buget care sunt imprumutati de la FMI, "pomeni" pe care le vor plati toti romanii.

Citeste si:
Premierul Ciucă a umflat din nou personalul din ministere. Peste 500 de noi bugetari și 8 secretari de stat: „Este șocant”
Premierul Ciucă a umflat din nou personalul din ministere. Peste 500 de noi bugetari și 8 secretari de stat: „Este șocant”
Aparatul bugetar din interiorul Guvernului Ciucă se mărește aproape de la săptămână la săptămână după ce luni, 23 mai, premierul a aprobat o Hotărâre de Guvern (HG) pentru majorarea...
Când vor ajunge primele vouchere de 250 de lei la persoanele vulnerabile. Anunțul ministrului Marcel Boloș VIDEO
Când vor ajunge primele vouchere de 250 de lei la persoanele vulnerabile. Anunțul ministrului Marcel Boloș VIDEO
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, 23 mai, că marea majoritate a voucherelor pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite către beneficiari în...