Ponta, despre proteste: Au fost confiscate de Basescu. Cei din afara nu sunt superiori (Video)

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 22:40
11117 citiri
Ponta, despre proteste: Au fost confiscate de Basescu. Cei din afara nu sunt superiori (Video)
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la prezidentiale, a comentat duminica seara protestele care au loc in mai multe orase din tara si in strainatate, in semn de solidaritate cu cei care nu au putut vota in diaspora in primul tur al alegerilor.

Ponta a precizat ca, in turul doi, Ministerul de Externe si Biroul Electoral Central "vor avea tot ceea ce trebuie", pentru ca romanii din strainatate sa poata vota, dar si ca nemultumirea celor din diaspora a fost "confiscata" de Basescu si ACL si transformata in tema electorala.

Proteste in tara si-n afara - Diaspora cere sa voteze cu demnitate

"Nemultumirea celor din diaspora este legitima, au dreptate, daca vor sa voteze, trebuie sa voteze, motiv pentru care Ministerul de Externe si BEC-ul vor avea tot ceea ce trebuie. Domnul Basescu, in primul rand, care scria sa il dam afara pe Corlatean, dar mai erau doua ore de vot, incercand sa-l ajute pe Iohannis, si ACL au confiscat romanilor din diaspora aceasta tema si au transformat-o intr-o tema electorala a lor. (...)

Totul este o pregatire de confiscare a acestei teme de catre Basescu, Iohannis este secundar. Duminica viitoare, daca nu e un scor foarte mare, planul este sa conteste alegerile, sa spuna 'Raman eu presedinte'", a spus Ponta la Antena 3.

Proteste de solidaritate cu "cozile umilintei" - Mobilizarea Facebook a scos mii de romani in strada

De asemenea, acesta a mentionat ca nu este de acord ca "votul din diaspora este bun si cel din tara este rau" sau cu ideea ca "cei din afara sunt superiori celor din tara", dar nici invers.

Romanii au iesit din nou in strada, duminica, in cateva orase din tara, dar si in strainatate, pentru a cere alegeri organizate corect si pentru a-si exprima solidaritatea fata de cei care nu au putut vota in diaspora in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Tonul manifestatiilor a fost dat de locuitorii din Brasov, iar oamenii au inceput sa iasa in strada si in Bucuresti. Mai mult, proteste spontane au avut loc la Galati si Suceava.

Si in mai multe capitale europene romanii si-au cerut drepturile. O parte din romanii care locuiesc in Paris, Londra, Dublin, Viena sau Madrid s-au adunat in fata ambasadelor, consulatelor sau a sediilor institutiilor culturale romanesti inarmati cu pancarte si scandari.

Proteste de amploare au avut loc si sambata, mii de oameni iesind in strada in cateva orase din tara, ei cerand guvernantilor sa asigure romanilor din diaspora conditii optime pentru a-si exercita dreptul de vot.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare....
#Ponta proteste diaspora, #Ponta alegeri strainatate, #proteste alegeri prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014