Ponta, dupa declaratiile lui Basescu: Cel mai grav atac din ultimii 25 de ani

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 16:49
5365 citiri
Ponta, dupa declaratiile lui Basescu: Cel mai grav atac din ultimii 25 de ani
Foto: Victor Ponta/Facebook

Premierul Victor Ponta a spus joi ca Traian Basescu demonstreaza ca este incapabil sa exercite functia de presedinte al Romaniei.

"Atacul lui Traian Basescu la adresa magistratilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana incapabila sa exercite o functie atat de importanta in stat!", a scris premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Ponta a declarat la Palatul Victoria ca acuzatiile facute de seful statutui la adresa magistratilor reprezinta "cel mai grav atac la adresa justitiei pe care l-am vazut la un politician roman, in ultimii 25 de ani."

"Declaratii publice facute intempestiv, la nervi, la tulburare, in stare precara, nu sunt benefice pentru nici una dintre partile implicate", a mai spus Ponta.

In acelasi context, seful Executivului a mai apreciat ca actualul prsedinte al Romaniei "a uzat si a abuzat de dreptul de a nu promulga legi".

"Regret acest mod abuziv de a retrimite toate textele aprobate de Parlament, pe care apoi le ataca la CCR. Foloseste toate metodele pentru a sicana activitatea Parlamentului", a aratat Ponta, adaugand ca, pe viitor, acest lucru nu se va mai intampla.

Reactia primului ministru vine la scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe judecatorul Horatius Dumbrava ca minte. Magistratul a propus, joi dimineata, ca CSM sa sesizeze Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile pe care seful statului le-a facut vinerea trecuta, cu privire la dosarul licentelor Microsoft.

Declaratiile lui Basescu si Ponta despre Microsoft si Lukoil, analizate de Inspectia Judiciara (Video)

Seful statului a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca, in ciuda demersurilor lui Horatius Dumbrava isi mentine afirmatiile, aratand si ca, in opinia lui, unii magistrati "tin neaparat sa faca politica" si o fac "mai prost" decat o fac politicienii.

De asemenea, Traian Basescu a anuntat si ca va cere Guvernului Romaniei sa preia rafinaria detinuta de Lukoil la Ploiesti, daca vineri compania rusa va stabili sa nu mai reia productia.

Basescu acuza un judecator de minciuna: Sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si o fac prost

CSM a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara in cazul pozitiilor facute publice de lideri politici cu privire la dosarele Microsoft si Lukoil, fiind vizati presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si senatorul liberal Varujan Vosganian.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta candidat alegeri prezidentiale 2014, #ponta acuzatii basescu, #Basescu CSM ICCJ neconvingatoare , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014