Ponta, intrebat daca a fost ofiter acoperit: Si daca as fi fost, as fi raspuns tot "Nu"

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 14:54
5585 citiri
Ponta, intrebat daca a fost ofiter acoperit: Si daca as fi fost, as fi raspuns tot "Nu"

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca, si daca ar fi fost ofiter acoperit vreodata, tot ar fi raspuns negativ la o intrebare pe acest subiect.

Intrebat, vineri, la Adevarul Live, daca este candidatul prezidential la care s-a referit presedintele Traian Basescu ca ar fi fost ofiter acoperit, premierul a raspuns: "Si daca as fi fost ofiter acoperit, as fi raspuns nu".

"Domnul Basescu foloseste o problema importanta a societatii pur electoral. O va lasa asa. (...) Nu cred ca daca spune ca Iohannis e agent se schimba ceva. E un interes meschin. Ca presedinte, nu ai voie sa folosesti informatii legate de institutiile statului in interes electoral.

Legea spune clar: nu ai voie sa faci politica daca esti ofiter acoperit. Basescu mai ramanea sa spuna ca domnul Vanghelie, ca i-a adus Mos Craciun chestia asta.

Ce face domnul Basescu e total iresponsabil si nu cred ca mai starneste emotii. La un moment dat se va intalni cu Udrea si va spune: 'Ma, pe care il demascam? Cine ne deranjeaza?'. Ideea era sa mergem in Parlament, sa se descopere", a spus premierul, la Adevarul Live.

Senator ex-PSD: Ponta a fost racolat ca ofiter acoperit in '97-'98, cand era procuror

Intrebat daca a vorbit cu sefii SRI si SIE, George Maior si Teodor Melescanu, despre subiectul ofiterului acoperit, Ponta a raspuns afirmativ: "Cei doi sefi de servicii au raspuns strict legal: 'Nu incalcam legea'".

Anterior, Victor Ponta declarase ca a fost deja verificat de servicii in calitatea sa de parlamentar si sef al Executivului, iar daca unul dintre candidati ar fi ofiter acoperit, ar merita felicitat pentru ca isi serveste tara.

Basescu, din nou despre candidatul ofiter acoperit: Sarbu a mintit prin omisiune (Video)

"Eu am zis ca e un fost ofiter acoperit sau ofiter acoperit. (...) Ar putea fi niste probleme daca ai fost cumva in incompatibilitate, sa fi fost angajat in justitie la acea vreme, toti fac trimitere la legea 303 din 2004, care a stabilit incompatibilitati, dar legea 92/1992 avea o prevedere expresa pentru procurori si judecatori ca nu pot fi ofiteri acoperiti", a declarat miercuri seara presedintele Traian Basescu, la doar cateva ore dupa ce Victor Ponta si-a inscris, primul, candidatura la Biroul Electoral Central.

F.N.

#Ponta ofiter acoperit, #Ponta prezidentiabil ofiter acoperit , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014