Ponta: M-au certat cand m-am dus sa ma lupt pentru cei 3.500 de angajati ai Lukoil

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 14:34
3983 citiri
Ponta: M-au certat cand m-am dus sa ma lupt pentru cei 3.500 de angajati ai Lukoil

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca a fost certat in momentul in care s-a luptat pentru cei 3.500 de angajati ai Lukoil, care erau in pericol sa isi piarda slujbele si sa nu isi primeasca banii.

"De 10 ani ne tot certam, ne uitam la ce vrea escu si escu si ne cearta si nu ne lasa. Cand am venit la guvernare, ne-au certat ca de ce sa dam inapoi pensiile si salariile, acu e bine ca le-am dat. Cat o sa fim noi (la conducerea tarii - n.red.), nu o sa mai taiem niciun ban de la oamenii saraci. O sa dam bani pentru comune si orase mici cum e Darmanesti si aveti dreptul sa aveti scoala, spital, ambulanta si asta o sa facem.

Saptamana trecuta m-am dus sa ma lupt pentru 3.500 de romani care lucreaza intr-o rafinarie, nu conteaza care, dar m-au certat. Va promit ca n-o sa se mai inchida nimic, vreau sa va zic ca vor ramane toate fabricile. Iar domnul primar sa cheltuie banii mai repede pentru canalizare si pentru grdinita pentru ca o sa mai aiba si altii. Vrem sa facem locuri de munca si sa facem cat mai multe pentru astia mici", a precizat Victor Ponta.

Premierul a participat, luni, la inaugurarea proiectului "Sistem de canalizare si constructie - Statie de epurare Darmanesti", finantat din fonduri europene. De asemenea, el va inmana si un contract pentru construirea unei gradinite in orasul bacauan.

Ponta si Basescu, contre pe Lukoil

Presedintele Traian Basescu a criticat atitudinea Guvernului fata de compania ruseasca Lukoil.

"Lukoil i-a dat banii lui Ponta, i-a dat banii din acciza. Lukoil n-a avut profituri, asa arata declaratiile lor din ultimii cinci ani, din care sa fi dat statului roman. Cele 700 de milioane de euro sunt accizele pentru statul roman. Oricine, cumulat, ar fi dat aceeasi acciza statului roman", a sustinut presedintele Basescu, care a vorbit de atitudinea Lokoil ca despre "un santaj".

In replica, premierul Victor Ponta a spus ca declaratiile sefului statului sunt facute "la tulburare, la nervi, in stare precara" si ca nu ajuta cu nimic Romania.

Ponta: Declaratiile lui Basescu despre Lukoil, facute la tulburare, la nervi, in stare precara

Dosarul Lukoil

Saptamana trecuta, procurorii DNA au inceput perchezitiile la sediul rafinariei Lukoil din Ploiesti, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul estimat de anchetatori ar fi de aproximativ 200 de milioane de euro.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat mai multi saci cu documente, iar, la o zi de la efectuarea perchezitiilor, Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti.

La aflarea deciziei luate de procurorul DNA, premierul Victor Ponta a reactionat, transmitandu-i ca Guvernul spera ca se va gasi o solutie legala care sa permita sanctionarea celor vinovati fara ca angajatii sa aiba de suferit. El a subliniat, ironic, faptul ca nu fugea nimeni cu conductele Lukoil in spinare.

Ulterior a avertizat ca "la Petrotel lucreaza 3.500 de muncitori care vineri trebuie sa-si primeasca salariile".

Marti, 7 octombrie, reprezentantii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti au anuntat ca directorul general al Petrotel-Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Totodata, procurorii au precizat ca, in aceeasi zi, a fost ridicat partial sechestrul asigurator insituit in 2 octombrie asupra conturilor bancare ale companiei petroliere. Ulterior, insa, ei au pus sechestru pe o alta cantitate de titei.

Pe de alta parte, ambasada Rusiei la Bucuresti a criticat declaratiile din ultima vreme care au vizat compania petroliera.

Ambasada Rusiei, despre declaratiile pe tema Lukoil: Un limbaj departe de cel aсceptat

"In ultima perioada, in legatura cu situatia in jurul rafinariei Petrotel-Lukoil si a activitatii in Romania a companiei petroliere Lukoil in general, au aparut destule declaratii publice, din pacate, nu de fiecare data echilibrate si al caror limbaj este departe de cel aсceptat in cadrul comunicarii internationale", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Ponta certat Lukoil, #Ponta dosar Lukoil , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii