Ponta: Nu avem gaze de sist, ne-am batut pe ceva ce nu exista

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 21:27
13606 citiri
Ponta: Nu avem gaze de sist, ne-am batut pe ceva ce nu exista
Foto: The Guardian

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara ca Romania nu ar dispune de fapt de gaze de sist si ca este de parere ca s-a batut pe ceva ce nu exista.

Intr-o discutie despre resursele energetice ale Romaniei, Ponta a precizat ca proiectele privind gazele de sist s-au amanat, "pentru ca se pare ca nu avem".

"Gazele de sist oricum s-au amanat pentru ca se pare ca nu avem, ne-am batut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred ca ne-am batut pe ceva care exista", a spus Ponta, la Antena 3, fara a dori sa prezinte detalii, motivand ca nu poate spune mai mult de atat.

In acest context, premierul a precizat ca, "daca Romania vrea sa fie puternica in domeniul energetic, trebuie sa avem resursele noastre off-shore, resurse conventionale, sa avem toate stimulentele pentru companiile care investesc", adaugand ca gazele conventionale din Marea Neagra sunt in explorare.

Proteste reluate la Pungesti: Victor Ponta nu uita, tara asta nu-i a ta!

Unde a explorat Chevron

Explorarea si exploatarea gazelor de sist au fost subiectul unor mari controverse in Romania. In localitatea Pungesti au avut loc proteste violente dupa ce compania Chevron a obtinut, in toamna anului trecut, autorizatie de construire pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania.

Totusi, compania americana a inceput in luna mai lucrarile de explorare a gazelor de sist in extravilanul localitatii vasluiene Silistea, comuna Pungesti, iar in iulie a anuntat ca activitatile exploratorii s-au incheiat.

Pe langa Silistea, Chevron a mai obtinut in judetul Vaslui acorduri de mediu pentru inceperea explorarii in Popeni 1A (comuna Gagesti), Paltinis 1A (comuna Bacesti) si Puiesti (comuna Puiesti). Compania a obtinut, in aprilie 2014, cea de-a doua autorizatie de construire pentru amplasarea unei noi sonde de explorare in perimetrul detinut la Puiesti.'

Ministrul lui Ponta isi punea bazele in gazele de sist

Ministrul Economiei, Constantin Nita, afirma in urma cu o luna ca Romania poate fi jucatorul principal in domeniul energetic, iar exploatarea gazelor de sist va trebui sa fie acceptata de majoritatea statelor, spunand ca Romania are un avantaj extraordinar, deoarece dispune de toate resursele energetice posibile.

Lupta impotriva gazelor de sist continua: Proteste in zeci de orase din tara

In primavara acestui an, premierul Ponta afirma ca, in contextul protestelor, gazele de sist reprezinta un subiect care trebuie discutat serios, precizand ca, daca nu exista gaze din productia interna, atunci alternativa este cumpararea acestora din Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Ponta nu avem gaze sist, #gaze sist Romania, #Victor Ponta energie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014