Ponta, ofiter acoperit: Macovei: Ce il leaga pe Victor Ponta de Ovidiu Tender?

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 14:03
8999 citiri
Ponta, ofiter acoperit: Macovei: Ce il leaga pe Victor Ponta de Ovidiu Tender?
Foto: Facebook / Monica Macovei

Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, reaminteste un episod controversat din cariera de avocat a contracandidatului sau Victor Ponta si intreaba public ce il leaga pe el de omul de afaceri Ovidiu Tender, pe care Ponta a insistat sa il apere in 2006, desi legea nu ii permitea acest lucru.

Despre acest subiect s-a scris in presa la vremea respectiva, dar el este readus in atentie de Monica Macovei in contextul scandalului declansat de Traian Basescu cu privire la calitatea de fost ofiter acoperit al SIE pe care ar fi avut-o Victor Ponta intre anii 1997-2001.

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE (Video)

Ponta, prima reactie dupa dezvaluirile lui Basescu: Sunt numai minciuni. O sa ma rog si pentru el

"Ce il leaga pe fostul ofiter acoperit si avocat de fostul sponsor al serviciilor secrete din regimul Iliescu? Actualul premier, presedinte al PSD si candidat la Presedintia Romaniei l-a aparat in 2006, ca avocat, pe omul de afaceri Ovidiu Tender, sponsor al serviciilor secrete de pe vremea regimului Iliescu.

Desi era parlamentar si legea nu ii permitea sa pledeze ca avocat in cazuri de coruptie, frauda sau spalare de bani, in 2006 Victor Ponta a insistat sa imbrace roba si sa il apere pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Tender fusese arestat preventiv pentru o frauda de peste 43 de milioane de dolari", scrie pe Facebook Monica Macovei.

Fost ministru al Justitiei, Macovei reminteste ca CSM a stabilit atunci ca avocatii Victor Ponta si Gheorghita Mateut au intrat in conflict cu legea in interesul lui Ovidiu Tender.

"Avocatul Victor Ponta a fost chiar mustruluit de Inspectia judiciara a CSM pentru ca a obstructionat justitia in cazul Tender. Inspectorii CSM au stabilit ca avocatii lui Tender, Gheorghita Mateut si Victor Ponta, au incercat in iulie 2006 sa impiedice judecarea cererii DIICOT de prelungire a arestarii preventive a lui Ovidiu Tender in termenul legal de 30 de zile.

'Aparatorii inculpatului au recurs la toate caile posibile, fara a tine cont ca, prin comportamentul lor, eludeaza legea, instiga la nerespectarea legii si la incalcarea oricaror norme de deontologie profesionala', se arata in nota Inspectiei judiciare.

Inspectorii au sesizat Baroul Bucuresti, insa lucrurile au ramas fara urmari. Pana la urma, judecatorii nu i-au mai permis lui Ponta sa pledeze pentru Tender pe motiv de incompatibilitate si a fost nevoit sa se retraga din proces", reaminteste Monica Macovei.

Totodata, aceasta face si o scurta prezentare a lui Ovidiu Tender.

"Ovidiu Tender a sponsorizat in 2002 reuniunea de la Snagov a serviciilor secrete din tarile NATO organizata de fostul consilier prezidential Ioan Talpes si ofiterul NATO, olandezul Willem Matser. Un an mai tarziu, Matser a fost arestat pentru spalare de bani proveniti din traficul cu droguri columbiene", se arata in incheierea postarii Monicai Macovei.

Ponta, ofiter acoperit Macovei: Poate cauta cineva si prin arhiva SIPA

Ovidiu Tender asteapta decizia instantei

Omul de afaceri Ovidiu Tender nu s-a prezentat, saptamana trecuta, la Tribunalul Bucuresti pentru a-si sustine ultimul cuvant in dosarul CAROM, avocatii sai declarand ca magnatul a suferit un pre-infarct si s-a internat la Viena.

Tender era asteptat sa dea o declaratie intr-un dosar in care este acuzat de inselaciune, caz care se judeca de 8 ani si in care au fost acordate pana acum peste 60 de termene, fara sa se dea inca prima sentinta.

Ovidiu Tender a facut pre-infarct tocmai cand sa afle verdictul in dosarul CAROM

Ovidiu Tender si Marian Iancu sunt acuzati ca au constituit o grupare cu care au preluat nelegal controlul companiei CAROM SA Onesti, societate care a fost prejudiciata cu 1.434,9 miliarde de lei vechi.

Intr-un alt dosar deschis pentru evaziune fiscala si legat tot de RAFO Onesti, Marian Iancu a fost condamnat definitiv, marti, la 12 ani de inchisoare.

Marian Iancu, 12 ani de inchisoare in dosarul RAFO - decizie definitiva

Dosarul RAFO: 800 de milioane de lei, trei terenuri si o cladire, confiscate de la Marian Iancu

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Macovei Ponta Tender ofiter acoperit, #Macovei Ponta ofiter acoperit, #Macovei Ponta Tender servicii secrete , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii