Ponta: Recesiunea tehnica si estimarile in scadere ale FMI, campanie electorala a presei

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 17:06
4480 citiri
Ponta: Recesiunea tehnica si estimarile in scadere ale FMI, campanie electorala a presei

Prim-ministrul Victor Ponta contrazice Institutul National de Statistica si FMI, afirmand ca, de fapt, recesiunea tehnica si estimarile in scadere ale Fondului, din ultimele doua zile, reprezinta "campanie electorala" a jurnalistilor.

"Am apreciat foarte mult cresterea sau imbunatatirea prognozei facuta de FMI de la 2,2 la 2,4. Si aici s-a spus ca am scazut. De la 2,2 la 2,4 eu stiu ca e o crestere", a declarat Victor Ponta, miercuri, citat de Mediafax.

FMI a inrautatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an

Marti, FMI a redus estimarea privind cresterea economica a Romaniei pentru anul 2014. Astfel, de la anticiparea unei cresteri de 2,8 la suta, din luna iunie, Fondul a rectificat la 2,4 la suta, dupa cum se arata intr-un raport de marti al World Economic Outlook.

Echipele de negociatori ale FMI si Comisiei Europene s-au aflat la Bucuresti in perioada 2-12 iunie, prilej cu care s-a constatat faptul ca "economia a continuat sa isi revina si este de asteptat o crestere de 2,8% in acest an", se arata intr-un comunicat postat pe 12 iunie pe site-ul FMI.

Ponta: Am sprijinit mereu Justitia. Declaratiile despre Lukoil, transformate intr-o campanie desantata

De asemenea, la observatia ca Institutul National de Statistica (INS) a reconfirmat, miercuri, faptul ca tara noastra a intrat in al doilea trimestru din 2014 in recesiune tehnica, premierul a spus ca, de fapt, este vorba despre o reconfirmare a cresterii economice.

"Nu, INS a reconfirmat cresterea economica fata de anul trecut si, dupa cum se stie, anul acesta ne vom incadra in toate tintele. Restul, e campanie electorala", a declarat Victor Ponta.

Intrebat apoi de jurnalisti la ce campanie electorala face referire, presedintele PSD a replicat: "A dumneavoastra, normal".

Recesiunea tehnica, reconfirmata de INS: Ce modificari a facut

INS a transmis, miercuri, estimarile PIB pentru primele doua trimestre din 2014 - de -0,1% pentru primele trei luni si -0,9% pentru al doilea trimestru.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Ăsta insultă mintea omenească! Asemenea tupeu îl plasează în afara