Ponta se delimiteaza de Firea: Oricat de murdare si abjecte vor fi atacurile adversarilor...

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 14:24
6730 citiri
Ponta se delimiteaza de Firea: Oricat de murdare si abjecte vor fi atacurile adversarilor...
Foto: Facebook / Victor Ponta

Victor Ponta declara ca nu este de acord ca vreunul dintre contracandidatii sai sa fie atacat pe tema familiei, in contextul scandalului declansat miercuri de criticile aduse lui Klaus Iohannis de Gabriela Firea, in legatura cu faptul ca liderul PNL nu are copii.

"Sunt foarte mandru si fericit de familia mea - nu vorbesc, nu critic si nu sunt de acord ca alt contracandidat (Iohannis, Udrea sau oricare altul) sa fie atacat in campanie pe tema familiei! Viata sa privata il priveste strict pe omul politic in cauza si nu trebuie sa fie un subiect de dezbatere publica.

Eu personal voi respecta fara exceptie acest principiu oricat de murdare si abjecte vor fi atacurile adversarilor politici (vezi plangerea penala depusa contra sotiei mele de un apropiat al domnului Iohannis) sau ale unor jurnalisti (cum sunt cele de ieri la adresa Gabrielei Firea)! ", a postat, vineri, pe Facebook, Victor Ponta.

Declaratiile sunt facute dupa doua zile in care in mass-media au aparut numeroase reactii la criticile aduse de Gabriela Firea, intr-o conferinta tinuta la sediul PSD, lui Klaus Iohannis pentru faptul ca nu are copii.

Firea spune ca Iohannis nu e bun de presedinte pentru ca nu are copii, uitand ca nici Iliescu nu a avut

Afirmatiile senatorului PSD au fost puternic contestate de sustinatorii candidatului ACL, care au sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si i-au cerut lui Victor Ponta sa renunte la purtatorul sau de cuvant. De asemenea, o serie de jurnalisti sau formatori de opinie au comentat critic afirmatiile senatorului PSD.

PNL: Doamna Firea sa ne spuna cati copii trebuie sa aiba un bun presedinte

Gabriela Firea, acuzata de discriminare in cazul "Iohannis nu are copii, deci nu e bun de presedinte"

Unul dintre cele mai dure atacuri a venit de la secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache.

"Nu m-am asteptat ca un om care si-a construit o cariera si a trecut prin diverse ipostaze in media sau in sistemul public sa dea dovada de atata nesimtire in numele unui interes politic. Cum poti sa spui tu, Gabi Vranceanu, ca nu esti un 'om complet' si nu esti bun de presedinte daca nu ai copii? Suntem 25% dintre familiile din Romania care nu au copii. Unii n-au putut, altora le-a fost frica pentru ca nu au cu ce sa-i creasca. Ce stii tu pana la urma ce e in sufletul fiecarei familii?", i-a transmis acesta senatorului PSD.

De asemenea, analistul politic Emil Hurezeanu a facut un comentariu acid, reamintind ca nici cancelarul german Angela Merkel nu are copii.

"Cum poate sa conduca statul asta care se numeste Germania? Cum de nu-i crapa obrazul de rusine? Si nici n-a-nfiat! Domnul Ponta cu doamna Firea ar trebui sa faca o delegatie ad-hoc in care sa transmita mania proletara, si sexuala, si familiala a conducerii PSD exact in aceasta perioada la adresa omisiunii de a concepe, creste sau infia copii. E inacceptabil!", a afirmat Emil Hurezeanu.

Daciana Sarbu: Presedintele trebuie sa fie un om care are copii

Nu a fost primul atac lansat in ultima perioada la adresa lui Iohannis pe aceasta tema, inclusiv sotia lui Victor Ponta, Daciana Sarbu, afirmand ca presedintele Romaniei "trebuie" sa aiba copii.

"In spatele presedintelui trebuie sa stea familia. Noi nu am vorbit foarte mult despre relatia noastra, despre familia noastra. Am tinut-o in spatele camerelor. Din bun simt. Noi suntem o familie unita si care ne iubim si poate ca acum este momentul sa aratam lucrul acesta ca sa ne cunoasca oamenii. Presedintele trebuie sa fie un om care are copii si stie pana la urma ce e bine pentru copiii lui", a declarat Daciana Sarbu, intr-o emisiune de televiziune la care participa si sotul ei, Victor Ponta, scrie Evenimentul Zilei.

In ceea ce priveste "plangerea penala depusa contra sotiei mele de un apropiat al domnului Iohannis" mentionata de Victor Ponta in comentariul postat pe Facebook, cel mai probabil acesta se refera la actiunile intreprinse de vicepresedintele PNL Ludovic Orban cu privire la verificarea averii familiei premierului.

Orban a depus o sesizare la Agentia Nationala de Integritate, in care reclama faptul ca premierul Victor Ponta nu a trecut in declaratia de avere si bunurile sotiei, el sustinand ca premierul ar detine, impreuna cu sotia sa, nu mai putin de sapte case.

Orban l-a reclamat pe Ponta la ANI: il acuza ca isi ascunde averea

"Mai astept pana saptamana viitoare, poate dl Horia Georgescu o sa vada si neregulile din declaratie. Daca nu, o sa sesizez ANI si Parchetul. O sa trimit sesizare oficiala", a declarat, sambata, acesta pentru stiripesurse.ro.

Vineri, presedintele ANI, Horia Georgescu, a confirmat, pentru sursa citata, inregistrarea sesizarii la Agentie si a explicat ca ea va intra in procedura obisnuita de verificare care se aplica in toate cazurile de acest fel instrumentate de ANI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Firea Iohannis copii, #Ponta Daciana familie copii Iohannis , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014