Scandalul icoanelor PSD cu Arsenie Boca - Reactia Bisericii

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 12:05
8890 citiri
Scandalul icoanelor PSD cu Arsenie Boca - Reactia Bisericii
Foto: pelerinortodox.com

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, a anuntat joi ca Biserica Ortodoxa Romana nu are nicio legatura cu actiunea prin care se distribuie fotografii cu parintele Arsenie Boca la pachet cu sigla PSD si numele lui Victor Ponta.

"Biserica se delimiteaza de asemenea practici. Canoanele sunt foarte clare. Noi nu dam indicatii enoriasilor despre cum sa voteze", a declarat Constantin Stoica, la Realitatea TV.

El a catalogat actiunea semnalata de ACL ca fiind "o initiativa exagerata de campanie electorala, probabil a unor membri sau simpatizanti de partid, care nu a avut binecuvantarea sau acordul bisericii".

"De altfel, nu putem vorbi despre o icoana, ci despre o fotografie cu chipul parintelui Arsenie Boca, care inca nu a fost canonizat, iar pe spate un indemn electoral. Astfel de produse nu se sfintesc", a mai explicat Stoica.

Reprezentantul BOR a reamintit ca Patriarhia a lansat un apel catre oamenii politici si partide prin care le solicita sa nu foloseasca insemnele bisericesti sau imaginile cu reprezentanti ai Bisericii in scopuri politice.

BOR l-a bagat pe Arsenie Boca in campanie pentru Ponta - imparte icoane cu sigla PSD

Reactia Patriarhiei vine dupa ce, joi, prim-vicepresedintele ACL Catalin Predoiu a acuzat PSD ca foloseste Biserica in campania electorala. El a spus ca social-democratii distribuie icoane cu parintele Arsenie Boca, pe spatele carora se regasesc numele PSD si al lui Victor Ponta.

Predoiu a cerut Bisericii Ortodoxe Romane "sa se delimiteze de gesturile lui Victor Ponta, care nu are niciun scrupul in a folosi sentimente, credinte, simboluri ale romanilor pentru scopurile sale politice".

Liderul ACL a prezentat o icoana cu parintele Arsenie Boca. Pe verso, pe langa mesajul religios "Icoana este facuta spre folosul si binecuvantarea tuturor celor care au nevoie de ajutor si tamaduire. Pentru sanatate si mantuire. Sfintit", se regaseste sigla PSD, alaturi de mesajul "Victor Ponta presedinte".

G.F.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#BOR campanie PSD icoane, #Predoiu acuzatii PSD, #icoane Arsenie Boca PSD , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014