Victor Ponta - De ce vrea sa fie presedinte

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 09:00
5198 citiri
Victor Ponta - De ce vrea sa fie presedinte
Foto: Ziare.com

Victor Ponta, candidatul PSD-PC-UNPR, vrea sa fie presedintele tarii pentru a-i uni pe romani in jurul unor noi idealuri si pentru a-i face mandri ca apartin acestei tari. "Ca presedinte, vreau sa promovez o noua Mare Unire pentru romani", spune el.

Conform programului sau prezidential, Victor Ponta promite ca va fi un "presedinte util, care uneste si construieste".

Totul despre candidatul Victor Ponta

"Veniti alaturi de mine sa daramam aceste ziduri si sa facem din nou acea unire de care Romania are nevoie. Ma angajez sa fiu primul cel care da exemplul de unire, de toleranta, de compasiune, de dialog. Cred ca exemplul presedintelui tarii este fundamental pentru ca noi toti sa putem sa mergem in aceasta directie", a declarat Victor Ponta cu prilejul festivitatii de lansare in cursa electorala, organizata pe Arena Nationala, in Capitala.

De altfel, Marea Unire este laitmotivul campaniei prezidentiale a candidatului PSD.

"Acesta este obiectivul candidatului Victor-Viorel Ponta. (...) In 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, sa fim din nou uniti, sa fim mandri ca sunt romani. (...) Presedintele trebuie sa fie simbolul natiunii unite", a mai subliniat Victor Ponta, reamintind ca presedintele care va fi ales in noiembrie va sarbatori in functie 100 de ani de la Marea Unire si, in anul 2019, momentul in care Romania va detine pentru prima oara presedintia UE.

Victor Ponta si-a lansat programul prezidential: E bazat pe Marea Unire si referiri la Basescu

Liderul social-democrat a mai afirmat ca isi doreste sa faca "toate schimbarile de care societatea romaneasca are nevoie".

"Sa schimbam in primul rand profilul presedintelui (...) Sunt convins ca putem impreuna sa facem pace in Romania si sa construim dupa cat s-a distrus", a declarat Victor Ponta, imediat dupa ce s-a inscris in cursa electorala.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

De asemenea, Victor Ponta spune ca obiectivul sau principal si "angajamentul sau central" este ca fiecare roman sa se bucure, treptat, de efectele pozitive pe care le va avea cresterea economiei romanesti.

"Presedintele trebuie sa promoveze mandria de a fi roman. Construind o Romanie puternica, ii vom face si pe romani sa fie mandri de tara lor (...) Certitudinea pe care o ofer eu romanilor este stabilitatea, recladirea tarii, munca asidua si siguranta, dupa un deceniu de cearta si scandal", se mai arata in programul prezidential al lui Victor Ponta.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #campanie Victor Ponta prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014