Zgonea: Poate Ponta nu e perfect, dar e natural - cate voturi vrea sa ia in colegiul Elenei Udrea

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 16:13
2976 citiri
Zgonea: Poate Ponta nu e perfect, dar e natural - cate voturi vrea sa ia in colegiul Elenei Udrea
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a sustinut, duminica, ca premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC in turul doi al alegerilor prezidentiale, va obtine peste 65% in judetul Neamt, unde Elena Udrea, presedintele PMP, a castigat un mandat de deputat.

"Nu o sa facem campanie ca cei din Opozitie, cu mitinguri in centrul orasului ci mergem la baza, in comune. Judetul Neamt are un potential neexploatat in primul tur de 35.000 voturi, de la aliati si de la cei care nu au venit la vot, fata de cele 110.000 voturi obtinute in primul tur. Sper intr-un scor de peste 65 la suta in judet", a declarat Valeriu Zgonea.

Alegeri prezidentiale 2014 Ponta vs Iohannis: Cine va castiga turul al doilea? - Sondaj SOCIOPOL

Presedintele Camerei Deputatilor a declarat, in acelasi context, ca Romania are nevoie de un alt tip de sef de stat, iar Victor Ponta este presedintele care va uni romanii.

"Poate Victor Ponta nu este perfect, dar este natural, nu este artificial. In ultimii ani a creat politici publice, a inteles cum se guverneaza Romania, este un om care vrea sa uneasca, sa ii puna la aceeasi masa pe toti, sa gasim cele mai bune solutii pentru Romania. In ultimii zece ani am avut un om care in fiecare zi se certa cu cineva, cu un primar sau un judecator sau un politist sau un parlamentar sau un premier.

Avem nevoie de un om care sa ne puna la aceeasi masa ca sa gasim solutiile pentru o Romanie prospera. Noi am demonstrat in doi ani ca se poate face treaba in Romania, se poate guverna, ca fiecare primar primeste resurse pentru dezvoltarea comunitatii indiferent de culoarea politica. Mergem la aliatii nostri sa le spunem de ce este mai bine sa fii norocos cu Victor Ponta decat ghinionist cu Klaus Iohannis", a declarat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca, dupa 25 ani de la Revolutie, este momentul ca Romania sa aiba o guvernare si un presedinte care sa fie respectati in afara granitelor.

"Sunt extrem de dezamagit, ca roman, de impartirea Romaniei in moldoveni, ardeleni, banateni. Separea romanilor dupa locul de nastere este o abordare gresita a unui candidat la Presedintie si poate lasa urme greu de inlaturat. Fiecare roman, indiferent unde s-a nascut, are dreptul la o viata prospera. Este roman si trebuie sa fie respectat ca roman.

Daca Iohannis ar fi avut acest discurs in Germania, presa de acolo l-ar fi calcat in picioare. In Germania sunt social-democrati si crestin-democrati la guvernare si merg inainte. Asa vrem si noi cu un proiect liberal si un proiect social-democrat. Avem la guvernare si conservatori, si UDMR si UNPR, asa vrem sa construim Romania", a declarat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca spera pe 16 noiembrie, cand este ziua internationala a tolerantei, Romania sa inceapa cinci ani de toleranta, "pentru ca o Romanie unita inseamna o a doua mare unire ca cea din 1918".

In primul tur, Victor Ponta a castigat alegerile in Neamt, cu 49,42% din voturi, fiind urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 22,65% si de Elena Udrea (PMP), cu 7,26% din voturi.

Cea din urma este deputat in Colegiul 4 din judet si a declarat ca in turul doi votul ar trebui sa fie anti-Ponta.

Udrea a ales pe cine sustine: Ponta - candidatul baronilor, Iohannis - duplicitar fata de statul de drept. Alegatorii mei vor face diferenta

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Zgonea: Poate Ponta nu e perfect, dar e natural - cate voturi vrea