Antonescu il contrazice pe Ponta in cazul Isar: Nu am vazut vreo informare. Pur si simplu, acuzatii

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 12:24
6003 citiri
Antonescu il contrazice pe Ponta in cazul Isar: Nu am vazut vreo informare. Pur si simplu, acuzatii
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca fostul premier Victor Ponta nu i-a aratat nicio informare in legatura cu Lucian Isar si ca a formulat doar acuzatii.

Antonescu a precizat ca Isar a fost inlocuit la acea data din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Ponta.

"Imi amintesc foarte bine ca domnul Ponta nu a avut (...) o buna colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu stiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevarat ca, la un moment dat, a formulat asemenea acuzatii, mi-a spus mie ca asta considera domnia sa ca s-a intamplat.

Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atat mai putin nu mi-a aratat, ca este vorba de vreo informare din partea unei institutii a statului. Pur si simplu, acuzatii", a explicat senatorul PNL, pentru Agerpres.

Inca o demisie din Guvernul Ponta - Lucian Isar, inlocuit cu Mihai Voicu (Video)

El a adaugat ca, la acea data, i-a spus lui Victor Ponta ca fara dovezi temeinice acuzatiile nu pot fi luate in serios.

"Eu nu am dat crezare acestor acuzatii. I-am si spus atunci ca, in general, astfel de acuzatii in lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate in serios, dar, una peste alta, pentru ca era clar ca nu pot colabora (...) am procedat la inlocuirea domnului Isar din motive politice care tineau de mentinerea aliantei si de bunul mers al Guvernului, pentru ca trebuia sa existe o relatie normala cel putin intre prim-ministru si membrii Cabinetului, indiferent ca ei proveneau de la PNL.

Asta este ce stiu eu. Restul, evident, domnul Ponta daca are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum si nu cred pana la proba contrarie in legatura cu nimeni", a spus liderul PNL.

Ponta isi acuza un fost ministru: Tentativa clara de coruptie, am fost informat din 2012

Fostul premier Victor Ponta a afirmat ca in perioada mandatului sau de prim-ministru a primit direct doar o singura informare despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru, respectiv Lucian Isar, si a dispus inlocuirea imediata a acestuia din functie.

"Nu cunosc in mod evident motivele chemarii de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.red.). Insa pot sa spun ca in aproape patru ani de prim-ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)!

Atunci i-am spus imediat si lui Crin Antonescu de situatie si a inteles - in cateva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA. Din pacate exista si astfel de oameni", a scris Victor Ponta miercuri pe Facebook.

Fostul ministru Lucian Isar reactioneaza la acuzatiile lui Ponta

Fostul ministru Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu, audiat la DNA

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relatia cu Mediul de Afaceri in Guvernul Ponta, s-a prezentat miercuri dimineata la DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Isar a fost citat ca martor intr-un dosar privind fapte de coruptie.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Antonescu Ponta Lucian Isar, #Ponta Isar coruptie, #Ponta acuzatii coruptie Isar, #Ponta Isar DNA, #Lucian Isar audiat DNA , #Crin Antonescu