Ziare.com

Antonescu: Votul privind definirea casatoriei ar putea fi reluat, eu si Ponta avem opinii diferite

Joi, 06 Iunie 2013, ora 17:37

   

Antonescu: Votul privind definirea casatoriei ar putea fi reluat, eu si Ponta avem opinii diferite
Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, a declarat joi ca votul in cazul amendamentului privind definirea in Legea fundamentala a casatoriei ca fiind intre barbat si femeie ar putea fi reluat in situatia in care se va solicita acest lucru, punctand ca in cadrul USL exista opinii diferite vizavi de aceasta definitie.

"Noi am dat un vot pe chestiunea aceasta. Daca se va solicita reluarea votului, cum s-a intamplat si in alte cazuri, o repronuntare, o vom face. In ce ma priveste imi mentin pozitia", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta.

El a afirmat ca nu exista o decizie la nivelul USL in cazul reluarii votului, aratand ca hotararile se iau in cadrul Comisiei de revizuire a Constitutiei.

"Da, pe acest subiect, in contextul in care el a ajuns sa fie discutat, exista niste puncte de vedere diferite. Este foarte simplu. Se va reveni finalmente asupra articolului. Daca el va avea doua treimi pentru forma veche sau forma care s-a adoptat ieri va trece, daca nu, nu. Dl prim-ministru are o parere. Eu am o alta", a adaugat Antonescu.

Ponta, in dezacord cu Antonescu: Nu trebuie sa punem in Constitutie o multime de interdictii

Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei a sustinut ca se poate reveni asupra votului dat in cazul amendamentului privind casatoria, precizand ca acest lucru a fost posibil si in alte situatii.

"Pana cand proiectul (privind revizuirea Constitutiei - n.red.) nu primeste votul final si este adjudecat de comisie cu doua treimi, daca se va reusi asta, se poate reveni. S-a revenit si la alte articole. Deci, daca cineva va solicita revenirea pe votul dat ieri evident voi supune la vot chestiunea aceasta", a aratat el.

Antonescu a afirmat ca discutiile cu premierul Ponta si membrii PSD si PNL din comisie au vizat si alte capitole din Constitutie.

"S-au discutat mai multe probleme, erau niste detalii privitoare la niste capitole la Parlament, nimic special. Sunt lucruri care tin de Constitutie si de corelarea pozitiilor", a mai spus Antonescu.

Volumul Constitutiei nu trebuie sa fie mare

De asemenea, el a tinut sa puncteze ca discutiile din cadrul comisiei nu vor conduce la o Constitutie suplimentata.

"As dori sa fac o precizare fiindca am vazut ca exista aceasta teama in legatura cu faptul ca s-ar dilata foarte tare Constitutia, ar deveni foarte stufoasa si asa mai departe. Sigur ca aici s-a discutat, s-au facut foarte multe amendamente, le-am luat in considerare pe toate - amendamente de la grupurile politice, de la societatea civila, dar si acest lucru se va vedea la final.

Noi am avut si avem in vedere textul, volumul Constitutiei sa nu creasca sau nu creasca semnificativ. Faptul ca se discuta mai multe variante, uneori se discuta pe un cuvant, nu suplimenteaza textul, iar in ceea ce priveste calendarul suntem incadrati in ceea ce s-a propus", a subliniat presedintele Comisiei.

El a indicat ca lucrarile comisiei se desfasoara intr-un ritm alert, dar "fara ca cineva sa fie impiedicat sa-si sustina punctul de vedere sau vreun amendament sa fie trecut cu vederea".
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1023 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai Cacarau, chiar crezi ca ma intereseaza parereile tale sau

ale lui Poanta? Sinteti doua paranteze in istorie.
Un socialist plagiator si un chiunagiu somnoros.
Doua tinichele...
Dispareti din peisaj, umbriti pamintul degeaba.

 

Nene Antonescu, daca te-a indoit Ponta, NU te vaz Prezident ...

NICI pe Ponta ...

Am zis, Vorba Unui dintre Forumacks ... :)):))

 

In loc de "Familia este intemeiata de doua persoane...

... de sex opus", va suna asa:

1. "Familia este compusa din doua persoane, care se opun una alteia in timpul actului sexual".

Dupa interventia swingerilor si a poligamistilor, va fi modificata asa:

2. "Familia este intemeiata din "n" persoane care se dedau la acte sexuale, unde n este egal cu sau mai mare decat 2"

Iar, in final, dupa interventia zoofililor si necrofililor, va suna asa:

3. "Familia este intemeiata de fiinte, vii sau moarte, aflate in relatii sexuale".

Uf! Grea treaba constitutia asta.

Tragi comedian, vreti sa mi-l zapaciti pe Cacarau?

Si asa nu este mare brinza in capul sau...
Mai ales dupa pierderea expertului Becali ;-)))

o sa faceti....

cu Constitutia asa cum faceti cu toate legile adica intr-un mod echivoc, sa poata fi interpretata functie de dorintele dreguitorilor, ca bine-a zis latinul "quod licet Iovi non licet bovi" ultimii fiind noi.

 

Comisia nu reuseste sa defineasca clar CASATORIA

si noi vrem sa imbuntateasca/modernizeze Constitutia??

Romanii au nevoie de o Constitutie moderna nu de o batjocura de Constitutie!!

Romania are si oameni inteligenti si profesionisti de ce nu se apleaza la ei??

 

@Cronos

"Romania are si oameni inteligenti si profesionisti de ce nu se apleaza la ei??" - ai reusit sa fii glumet fara sa vrei. Ce legatura au oamenii inteligenti si profesionisti cu problema casatoriei? Aici e vorba de o problema de constinta nu de inteligenta. 14 tari in lume au legalizat casatoria dintre homosexuali multe dintre ele din UE.

Cand iti lipseste inteligenta spui ca-i importanta

constiinta :))) !!

Stimate domn/domnisoara Antonescu nu-i capabil sa coordoneze o echipa ca sa faca un regulament de bloc!!

Numai faptul ca l-a pus pe Becali in comisie spune tot si despre CONSTIINTA si depre INTELIGENTA presedintelui Comisiei de revizionare a Constitutiei!

Aveti grija ce votati,unii si-au luat-o de la toti,altii urmeaza!!

.

 

da

Fammilia este instituita de Dumnezeu dintre un barbat si o femeie atat si mai mult nimic popor roman si pe deasupra zis / crestin)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor