Cat de mari sunt problemele in USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 06 Septembrie 2012, ora 18:09
7505 citiri
Cat de mari sunt problemele in USL (Opinii)
Foto: Antena3

Raspunsul corect - uriase. Problemele uselistilor tin insa de administrarea succesului urias pe care il au si nu, asa cum se viseaza latura isterica din miscarea din jurul PDL, de evitarea prabusirii si desfiintarii.

Iminenta este, daca un lucru poate fi astfel catalogat in marea de incertitudine din Romania, victoria USL la scor in fata unui PDL tot mai nauc de turnura nefericita pe care au luat-o lucrurile pentru ei. Problemele lor tin de virtuti necunoscute politicienilor romani, dar totusi tin de ce trebuie sa nu faca, nu de ceea ce sunt obligati ca sa castige.

Pentru a castiga, USL e necesar in primul rand sa ramana unita, sa aiba rabdare, sa nu mai raspunda prostiei si urii cu si mai multe resurse si, deloc in ultimul rand, sa nu sfideze evidenta si realiatea cu aceeasi determinare pe care le mai putem sesiza doar in forta cu care Traian Basescu neaga existenta si revolta milioanelor de oameni care au votat impotriva sa la referendumul pentru demitere. Insa, a provoca furia si ura celor 7,4 milioane de romani, asa cum a facut presedintele, inseamna ca ori te crezi "unsul" lui Dumnezeu, ori esti doar numitul si trimisul celor care prin declaratiile lor au facut posibila intoarcerea lui.

Insa din momentul reinstalarii lui Traian Basescu la Cotroceni, nervii uselistilor, foamea baronilor din spate si isteria unui Voiculescu vor face sa isi piarda mintile, sa se pripeasca si sa isi taie singuri din voturile ca si garantate de la inceputul lui decembrie. Motivul e si graba de a pune mana pe functii, dar si ambitia colosala a lui Dan Voiculescu de a trece mereu drept principalul sau dusman, eterna sa ura si obsesie de a intra in istorie ca omul care l-a biruit pe marele Traian Basescu.

Insa nici presedintele nu mai este ce a fost si nici motanul Felix nu mai are resurse care sa il impinga cu rabdare spre actiuni rationale. USL si daca nu face nimic pana la alegeri si tot castiga la pas, fie si doar gratie valului negativ al celor 7,5 milioane de frustrati care si-au vazut votul batjocorit. In fata acestora, USL nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa-l lase pe Traian Basescu sa se manifesta cum stie el mai bine. Sa vorbeasca in numele "romanilor" sai, sa se prezinte drept salvatorul natiunii cand e in realitate co-autor la nimicirea ei, sa tune si sa fulgere, intr-un cuvant sa-l lase sa faca tandari si ce a mai ramas din bruma de simpatie a ultimilor sai admiratori.

Ei - Traian Basescu, PDL si adulatorii Garzii de Fier din jurul lui Mihai Razvan Ungureanu - sunt sunt obligati sa mute, sa atace si sa oboseasca incercand sa convinga poporul cat de buni sunt. Ca la fotbal, USL deja a marcat, trebuie doar sa conserve meciul. Desigur, prostia te impinge sa faci lucruri ciudate si inexplicabile, cum ar fi sa arunci pe piata o noua suspendare. In schimb, Guvernul Ponta si toti membrii USL se pot concentra pe guvernare. Sau macar pe inducerea iluziei ca ar face-o.

Sansa lui Ponta, atata cata mai e inainte de sfarsitul definitiv al scurtului sau mandat de premier, ar fi sa demonstreze ca prioritatile romanilor conteaza si sunt rezolvate inaintea castigarii puterii. Sa faca o mostra de "se poate si se lucreaza la asta" si, in paralel si spre comparatie, cat de mult au furat si au praduit si smanglit "ceilalti". Aceasta tehnica, mai primitiva si grobian expusa, a fost deja prezentata de Ponta. Ea insa nu capata puteri decat in momentul in care si primele rezultate devin palpabile.

Pe scurt, USL sa multumeasca cerului si pamantului ca Basescu mai este la Cotroceni, Ponta sa se concentreze pe guvernare, iar Crin pe .... lasarea la vatra a varanului turbat de pofte si apucaturi bolnave.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#USL alegeri parlamentare PDL, #Basescu Ponta Antonescu, #probleme USL parlamentare vot, #Voiculescu suspendare noua Basescu , #Crin Antonescu