Conducerile PSD si PNL se intrunesc separat, sedinta USL amanata din cauza presei

Luni, 20 Mai 2013, ora 13:12
1386 citiri
Conducerile PSD si PNL se intrunesc separat, sedinta USL amanata din cauza presei

Conducerile PSD si PNL se reunesc luni la pranz in sedinte separate, pentru a discuta ultimele evenimente legate de USL, iar sedinta convenita de liderii Uniunii pentru a discuta divergentele aparute a fost amanata pentru a evita continuarea scandalului mediatic, au declarat surse USL.

Biroul Permanent al PSD se reuneste la pranz in Parlament, la sala de grup a social-democratilor, in timp ce la sediul PNL va avea loc o reuniune a conducerii PNL cu vicepresedintii executivi ai partidului si liderii de grup ai PNL.

Sedinta USL programata pentru luni a fost amanata din motive legate de scandalul din USL, pornit de la cazul lui Sorin Rosca Stanescu, au declarat surse din USL.

Saptamana trecuta, liderii PSD in frunte cu premierul Victor Ponta au cerut partenerilor din USL sa il excluda din PNL pe senatorul Sorin Rosca Stanescu, urmare a declaratiilor repetate ale acestuia impotriva PSD si a primului-ministru. Liberalii, insa, nu au luat nicio decizie transanta, Crin Antonescu spunand doar ca de acum incolo nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democrati.

Victor Ponta s-a declarat nemultumit de reactia PNL si a anuntat ca asteapta pana luni luarea unei decizii, avertizand ca, in lipsa unei hotarari ferme impotriva lui Rosca Stanescu, USL nu mai poate functiona. Reactia lui Crin Antonescu a fost de respingere a ultimatumului.

Vineri dupa-amiaza, Crin Antonescu si alti lideri PNL au mers la Palatul Victoria, unde au avut o intalnire de aproximativ o ora cu premierul Victor Ponta.

Vineri seara, premierul aprecia drept "utila" intalnirea de vineri dupa-amiaza cu liderii PNL de la Palatul Victoria, care, in opinia sa, "pareau ca nu au inteles" care este problema social-democratilor, respectiv daca liberalii sunt solidari in totalitate cu Guvernul. Liderul PSD spunea ca asteapta de la Crin Antonescu "sa ia lucrurile mai in serios". "Nu poti sa fii nici solidar, nici serios daca tolerezi un personaj ca Sorin Rosca Stanescu", iar "daca Sorin Rosca Stanescu va fi un erou la liberali, atunci vor aparea si alti doritori de glorie si ruptura va fi inevitabila", sustinea Victor Ponta.

Sambata, Victor Ponta si Crin Antonescu au sosit impreuna la Conferinta nationala de alegeri a Tineretului National Liberal.

Presedintele PNL a declarat ca el considera incheiat episodul Sorin Rosca Stanescu si ca l-a asigurat pe premierul si liderul PSD Victor Ponta de tot sprijinul liberalilor, iar constructia proiectului USL merge mai departe.

Intrebat daca subiectul Rosca Stanescu va fi reluat luni la sedinta USL, avand in vedere ca Ponta a cerut sanctionarea acestuia, Antonescu a spus ca sedinta va fi una uzuala, in care se vor discuta subiectele guvernarii. "Luni este o zi normala, vom avea o intrunire obisnuita de inceput de saptamana pentru USL, o zi in care vom discuta subiectele uzuale, cele care tin de guvernare", a spus liderul PNL.

In schimb, premierul Victor Ponta nu a facut declaratii presei la plecarea de la Conferinta TNL. "Acum e week-end si vorbim luni", le-a spus el jurnalistilor care il intrebau despre problemele din USL legate de episodul Sorin Rosca Stanescu.

Duminica seara, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pentru "Gandul", ca USL nu se va rupe daca PNL nu il va sanctiona pe senatorul Sorin Rosca Stanescu, deoarece nu este de dorit "o criza politica", iar PNL si PSD nu isi pot permite sa rupa USL pentru Sorin Rosca Stanescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#intalnire USL scandal Rosca Stanescu, #sedinta USL amanata , #Crin Antonescu