Dar PNL? PNL ce zice? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 17 Septembrie 2013, ora 07:30
4023 citiri
Dar PNL? PNL ce zice? (Opinii)

"Ponta mi se pare acum, pastrand proportiile, in pozitia lui Ilie Moromete cand ii spunea cu glas mieros lui Nila, "Hai, ma, Nila, fii intelegator, hai sa reparam capriorii!"

"Da-i dracu de capriori" raspundea Nila, fara sa stie ca batarnul Moromete era cu ciomagul la spate! Crin mi se pare acum in postura lui Nila; crede ca poate sa infrunte PSD-ul dar nu a vazut inca bata pe care o tin la spate pesedistii, dar curand o va simti pe spinare...", scrie pe contul sau de Facebook fostul ministru de Finante Ionut Popescu.

Greu de gasit o comparatie mai plastica si mai cuprinzatoare pentru situatia de la varful USL.

Victor Ponta nu mai putea sa ignore atacurile lui Crin Antonescu si l-a avertizat: "Pana alaltaieri v-as fi spus fara niciun fel de emotie Crin Antonescu (e prezidentiabilul PSD - n.red.), dar am vazut ca nu mai vrea sa fie candidatul USL. Poate ca se razgandeste".

Dar Crin Antonescu nu vrea cu niciun chip la capriori: "Vreti sa ma sustineti, bine, nu vreti, am si spus politicos, asa, stramosesc, sanatate, multumim pentru colaborare, la revedere".

Nu cred ca din punctul in care a ajuns conflictul din USL, siutatia mai este reversibila si nici nu stiu daca vreuna dintre parti mai vrea acest lucru. Daca nu era Rosia Montana ar fi fost alt motiv pentru ca ruptura sa se produca atunci cand ambele parti o doreau, de fapt. PSD pentru a-si lansa propriul prezidentiabil, Crin Antonescu pentru a iesi din capcana unei guvernari in care este vioara a doua, deconteaza masiv, dar are beneficii minime.

Nu stiu cat isi mai doreste Victor Ponta o candidatura prezidentiala, dar e clar ca multi din jurul sau si-o doresc, pentru ca indiferent daca va fi una victorioasa sau un esec, este clar ca Victor Ponta va pleca din fruntea PSD.

Iar domnia sa nu prea mai este in postura sa refuze, desi intrarea in lupta exact cand incepe sa deconteze de-a valma erori si minciuni gogonate, nu stiu daca il avantajeaza cu adevarat. In plus, vine o iarna cu facturi mari la intretinere, pentru care va raspunde singur singurel.

Asta e si ideea lui Crin Antonescu, iar protestele l-au facut sa se grabeasca. Crin Antonescu, la fel ca Victor Ponta, nu are principii, nu are proiecte, are doar o foame nebuna de voturi si un cameleonism cu adevarat remarcabil.

Crin Antonescu a simtit valul de nemultumire si a incercat sa se pozitioneze in varful lui impotriva fostului partener, disociindu-se total de pasivul unei guvernari pe care a girat-o pana ieri. Daca nu s-a desprins ca lider USL, spera sa se desprinda ca lider al Opozitiei.

Dar PNL? Este PNL dispus sa sustina la randul sau aceasta volta?

E greu sa pleci de la putere, cat de ciunita a fost ea de catre PSD. Si nu este vorba doar despre ministri. Este vorba despre sutele de posturi din administratie si de prin deconcentrate, ocupate de liberali. Este vorba despe banii pe care primarii liberali ii primeau. Este vorba despre clientii care urmau sa sponsorizeze inclusiv campania prezidentiala in schimbul contractelor pe bani publici sau al posturilor cheie obtinute.

Se duc toate. Pentru ca daca PSD se pricepe la ceva cu adevarat, acel ceva sunt epurarile politice. Sunt gata sa pun pariu ca in scurt timp nu va mai ramane picior ce liberal in vreo pozitie cat de cat importanta din orice institutie publica. Iar PNL se va trezi in desertul opozitiei, dar ducand in spinare decontul guvernarii de pana acum, pe care Victor Ponta il va trimite pe adresa lor cu confirmare de primire.

Crin Antonescu nu este un lider iubit. A strivit partidul si cei mai multi dintre liberali resimt dictatura. S-a mentinut insa pentru ca a oferit in schimb puterea, a pus PNL pe picior de egalitate cu PSD, sau cel putin a creat aceasta iluzie. Dupa ce moneda de schimb pentru supunere se va fi evaporat, ma intreb ce va mai ramane din Crin Antonescu.

Si ma ma intreb ce va ramane din procentele sale dupa ce din numaratoare va disparea brusc electoratul PSD si va ramane strict cu electoratul liberal?

Nu sunt deloc sigura ca dl. Antonescu va rezista socului iesirii PNL de la guvernare si separarii de PSD, iar potential de crestere, de captare a electoratului nehotarat nu are pentru ca acel electorat e greu sa uite ce a facut domnia sa vara trecuta, alergia pe care o are la justitie si la statul de drept, si sa ignore apucaturile dictatoriale pe care cu greu le mascheaza.

Asa ca este foarte probabil ca Victor Ponta sa pregateasca ciomagul, dar de manuit sa-l manuiasca pana la urma chiar PNL.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Crin Antonescu prezidentiale, #Crin Antonescu PSD, #Crin Antonescu Victor Ponta , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza anty virus
anty virus
rank 5
"Proectul" KK-rau, era m.ort inainte de a se naste !