Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: De ce nu sunt prieteni Ponta si Antonescu

Joi, 01 Martie 2012, ora 12:18
5841 citiri
Editorial: De ce nu sunt prieteni Ponta si Antonescu
Foto: Ziare.com

In ciuda categoriei "monolit" jucata zi de zi in fata publicului, intre co-presedintii USL exista o interesanta batalie pentru suprematie. Rezervata, dar evidenta pentru un ochi preocupat de gustereala.

E firesc, de altfel. Indiferent cate combinatii de partide au traversat scena romaneasca dupa Revolutie, fiecare dintre fortele politice membre a incercat sa fie vioara intai in ochii electoratului.

Si nu din lipsa de fair-play. Realitatea arata ca unii care s-au incuscrit conjunctural au devenit apoi adversari, prin urmare fiecare sef de partid a trebuit sa imagineze mai multe variante de a ajunge la putere, mai multe oportunitati ulterioare de a satisface activistii manati, in demersul lor, de iubirea de tara.

Ce se intampla, insa, concret in USL, dincolo de discretia bataliei? Merg la cea mai recenta masuratoare IRES, care spune ca 62 la suta dintre romani au o parere buna despre numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea Guvernului - asta desi cota de incredere a lui Traian Basescu este de 20 la suta, dar in fine.

Acolo, insa, mai exista ceva: in acelasi top al increderii, actualul premier imparte prima pozitie, 32 la suta, cu Victor Ponta. Nu are importanta ca nu aceiasi subiecti au indicat proportiile. Crin Antonescu este sub cei doi cu 29 de procente, la egalitate cu Vasile Blaga, urmeaza Dan Diaconescu (25).

Cand aproape doua treimi dintre romani apreciaza pozitiv miscarea presedintelui, te-ai fi asteptat ca Ponta sa o lase mai moale cu incercarile zilnice de a topi din popularitatea premierului - lucrez cu premisa ca este lucid - , deoarece s-ar putea alege cu o scadere a propriei increderi, prin ricoseu.

Nici sa-l laude insa nu poate, deoarece a constatat ca retorica eleganta si non-combatul seamana confuzie in electoratul captiv si propriii osteni. Iar varianta de a ignora actiunile lui Ungureanu furnizand opiniei publice perdele de fum, alte teme de discutie, cea mai inteligenta (dar presupune munca, nu logoree) este riscanta. L-ar lasa pe Crin Antonescu in pozitie de port-drapel. Si cea mai buna demonstratie ca nu o face este... ca nu o face.

De ce? Deoarece romanii nu mai suporta combinatiile, activistii de prin judete cu atat mai putin, si se bazeaza pe experienta, iar suflul natiunii depinde, inca, de perceptia existentei unor lideri unici, puternici. Doi sunt prea multi, seamana a bocet si nu denota vigoare, dimpotriva. Iar Ponta e tanar.

Tentatia lui Crin Antonescu de a confisca inteligenta tandemului printr-o retorica facila, bazata pe audienta manelelor si a emisiunilor de cancan, ii mai spune lui Victor Ponta ca pe liderul PNL il traverseaza senzatii asemanatoare cu ale sale, prin urmare trebuie sa impuste trei iepuri: sa-i ia fata lui Ungureanu (teribil de greu), si sa sugereze romanilor echilibru fara sa-si piarda aderentii.

Nu stiu de ce, nu-mi face impresia ca va reusi. Este prea nelinistit, isi cenzureaza mult prea evident naturelul. Dar si daca-i iese, domnul Antonescu e istorie!

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ponta Antonescu sondaje, #Ponta Ungureanu incredere electorat , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
...pentru ca amandoi au orgolii pana in varful urechilor,dar se
Poza lool
lool
rank 5
Unde scrie ca cei doi trebuie sa fie prieteni , in ghidul micului