Greva USL: Ce fac Ponta si Antonescu cu banii de la Parlament

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 18:49
4010 citiri
Greva USL: Ce fac Ponta si Antonescu cu banii de la Parlament
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, luni, ca parlamentarii Opozitiei isi vor dona indemnizatiile de parlamentar, iar el o va da Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Potrivit liderului social-democrat, parlamentarii isi vor incasa, pe durata protestului USL, indemnizatiile de baza, pe care nu le pot refuza, insa au hotarat sa le doneze unor fundatii, fie la libera alegere, fie in urma unor discutii in partide. Presedintele PSD a mentionat, in acest sens, ca el isi va dona indemnizatia catre SMURD.

Antonescu anunta greva parlamentara: Nu mai mergem la vot pana la alegeri

Ponta a tinut sa sublinieze ca nu exista nicio formula prin care parlamentarii sa refuze indemnizatiile de baza, sumele respective fiind varsate automat in conturi, relateaza Mediafax.

Parlamentarilor Opozitiei, care se vor retrage de la plen si comisii incepand de miercuri, li se vor taia automat doar indemnizatiile de sedinte, intrucat ei nu vor mai semna tabelurile de prezenta.

Ponta a mai spus ca au existat si parlamentari USL nemultumiti de decizia de retragere din Parlament, in special din cauza pierderii veniturilor respective: "O sa gasim solutii, evident sunt unii colegi nemultumiti, am vorbit cu ei sa gasim solutii. Important este ca noi sa facem un gest politic ferm (...), sa facem un gest radical, care oricum nu se face cu unanimitati, pentru ca unanimitatile nu sunt intotdeauna cele mai bune. Dar e un gest pe care il propunem punand in balanta si cele bune si cele rele".

USL a decis - fara activitate in Parlament pana la alegeri, dar isi pastreaza mandatul

Crin Antonescu: Ma imprumut de la prieteni

Daca Ponta isi va dona pana si indemnizatia pe care o va primi de la Parlament, presedintele PNL, Crin Antonescu, se afla la polul opus in conditiile in care aceasta suma de bani este singura lui sursa de venit declarata.

Prin urmare, liderul PNL a spus ca, pe perioada cat va dura greva parlamentara, se va imprumuta de la prieteni sau de la familie: "S-ar putea sa ma si imprumut, dar nu cu milioane la banci pentru ca dupa aia sa fac reclama".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, luni, ca parlamentarii Opozitiei, care nu vor mai participa la lucrarile Parlamentului incepand de la 1 februarie nu vor incasa indemnizatiile de sedinte, ci doar indemnizatia de baza si suma forfetara, folosita pentru intretinerea birourilor parlamentare din teritoriu.

Intrebat ce vor face parlamentarii care nu au alta forma de venit, Antonescu a spus ca acestia vor recurge, ca toti romanii, la prieteni sau familie, precizand ca, si el va face acelasi lucru.

Antonescu a anuntat, luni, ca Opozitia a ajuns la un acord in ceea ce priveste retragerea parlamentarilor PSD, PNL si PC din activitatile uzuale ale Legislativului, ca masura de protest la adresa Puterii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta SMURD, #parlamentari Opozitie donat venituri, #greva parlamentara, #USL greva, #Crin Antonescu Victor Ponta , #Crin Antonescu