Iarasi ei, la ciolan? (Opinii)

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 23:22
3491 citiri
Iarasi ei, la ciolan? (Opinii)

Daca a cam sfeclit-o cu licitatia, in schimb, Dan Diaconescu tine steagul sus la politica, unde a descoperit doctrina care cade ca un pansament pe rana deschisa a alegatorilor: noi, contra tuturor. Mai precis, eu contra intregii lumi.

Sarabanda mandatelor

Contra tuturor este exact ce simt in sufletul lor tot felul de frustrati, carora partidele, in loc sa-si bata capul atat cat sa aiba ei macar un cartof pe masa, le servesc numai referedum la tava, uniuni cu spanac si aliante natur, ca sa creada omul ca s-a schimbat ceva, in momentul cand ii este mai clar ca oricand ca, oricum ar intoarce-o, farfuria ramane tot goala.

Caci ce schimbare este asta, cand ii dai iluzia omului ca are de ales, iar candidatii sunt tot aceiasi, care s-au mai infruptat si pana acuma din plin cu vreo patru mandate si tocmai il asteapta pe al cincinea, consectiv?

Putinele prospaturi vizibile pe esichier sunt cele cateva tinere sperante, la care nu s-a asteptat nimeni: Becali, Prigoana si neprihanitul Ciorbea.

Nu zice nimeni ca niste oameni merituosi n-ar trebui sa stea in scaunul lor de parlamentar pana la adanci batranete, dar e greu sa dovedesti meritele, cata vreme de doua decenii sondajele scot in funtea increderii numai biserica si armata, iar parlamentul apare mereu la coada.

Traiasca ai nostri!

Nu vreau sa dau exemple, pentru ca ii respect si pe domnul Ghise, din politete, si pe Crin Antonescu, din amabilitate, si pe vesnicul Hrebenciuc, ca si pe ceilalti doi, plus multi altii, inclusiv cei care s-au zbatut de mama focului sa intre in parlament si, odata intrati, s-au zbatut sa iasa pe hol, boicotand lucrarile, in interesul partidului, nu al alegatorilor.

De altfel, unii din ei nici n-au fost alesi, trecand de pe locul doi sau trei direct pe locul unu, printr-o smecherie numita cand redistribuire, cand algoritm, toate la un loc nefiind insa altceva decat ceea ce, in limbaj poliglot, se numeste curat misto.

Vechea iluzie ca s-ar schimba ceva inlocuind vechiul PSD cu USL se dovedeste a fi cam aceeasi prestidigitatie facuta prin inlocuirea actualului USL cu viitorul USL, un fel de pleaca ai nostri, vin ai nostri, traiasca ai nostri.

Sa fim seriosi: in aproape sase luni, USL a demonstrat ce-i pot muschii, iar economistii au calculat ca, in acest timp record, puterea de cumparare a buzunarului a scazut cam cu 100 lei pe luna de caciula, ca sa nu spun de buzunar, ca-i cam gaurit.

Noi cu cine votam?

Marea drama a sondajelor este ca intrebarea te pune sa optezi intre USL si ARD, plus altii mai putin importanti, iar respondentul care priveste crucis la ARD si nu-i ia in calcul pe cei lipsiti de importanta, n-are de ales decat USL, incarcand-o cu niste procente, de te sperii.

In fata procentelor, Crin Antonescu se umfla in pene, Victor Ponta nu-si mai vede varful nasului si niciunul nu-si da seama cum ar fi fost amandoi la pamant, daca, in locul lui Dan Diaconescu, se ivea o personalitate marcanta, cu o doctrina clara, capabila sa demonstreze ca nu spune vorbe goale, si sa adune in jur numai oameni priceputi si integri.

N-as crede ca, in Romania lui Kogalniceanu si a Bratienilor, lipsesc cu desavarsire oameni in capul carora cuvantul mandat inseamna altceva decat ciolan in cratita lor, si mai mult fasole in oala altora.

Poate, facand un pas inainte, isi dau seama ca ar avea de luptat cu de-aldea Ponta si Crin, inclusiv cu domnul Basescu, ceea ce ii indeamna hotarat sa strambe din nas si sa prefere mediul ambiant din sanul familiei, sau eventual pe cel din sala bibliotecii.

Iar noi ii vom vota din nou tot pe cei care au facut inflatia intr-o veselie, au taiat panglici fara sa faca autostrazi, au lasat metroul de izbeliste, dar si-au construit vile, si-au facut piscine, iar din cand in cand isi numara prin paradisurile fiscale conturile ascunse care, dupa atatea mandate, ar fi aproape imposibil sa nu stea pitite pe undeva.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Victor Ponta premier, #Crin Antonescu PNL, #Viorel Hrebenciuc PSD , #Crin Antonescu