Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Regimul Ponta-Antonescu isi da dictatura pe fata

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 19:53
7040 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Regimul Ponta-Antonescu isi da dictatura pe fata

Socoteala pe cat de simpla pe atat de cinica. "Ne-au votat si ne vor vota oamenii simpli, in asteptarea unor iluzorii pomeni sociale". Firimituri de "justitie sociala".

Oameni care nu stiu ce-s alea echilibre structurale, vor sa traiasca mai bine chiar daca nu au de munca, nu sunt calificati pentru joburi bine platite, ce aduc valoare adaugata semnificativa. Ca statul, nu-i asa, este dator sa asigure un trai decent tuturor cetatenilor.

Oameni care au spus "nu" apasat austeritatii. Si care spun "da" la...la ce? Ca nici ei nu stiu. Oameni care nu citesc site-uri de stiri si comentarii, abia daca isi arunca ochii la cine se mai marita, dezbraca, ciomageste, drogheaza, pe la tv-uri.

Acestia sunt votantii USL. Pe ei au mizat si vor miza in continuare. Ceilalti au stat acasa, ca nu s-au regasit in vreo forta politica.

Ce daca au inlocuit ministri si secretari de stat scoliti afara, cu sindicalisti si politruci, care servesc doar interesele sindicatelor.

Ce daca plagiatorii isi rad in barba cand comisiile infiintate prin Legea Educatiei Nationale sunt anihilate cu oamenii PSD. Cati cercetatori voteaza USL? Sa fim seriosi. Taiati-le si canalele de comunicare cu bazele de date internationale, sa se invete minte sa ne mai acuze oamenii USL de plagiat.

Ce daca plagiatorul Mang se vede ca si scapat de sanctiunile comunitatii stiintifice. Are grija sindicalistul-politruc Pop de asta.

Ce daca sunt schimbati pe banda rulanta sefii televiziunii de stat, sefi de la ICR, ISC, arhivele statului, peste tot unde este urgenta sunt pusi oamenii USL. Cu o furie explicabila de cei opt ani de post.

Ce daca risca sa faca Romania de ras la Bruxeless, ce daca intentioneaza sa amputeze Legea Educatiei Nationale, Codul Muncii, atributiile CCR, etc., etc. Geaba tipa societatea civila, nu conteaza decat interesele de clan si de clientela. Intr-un dispret al regulilor democratice vecin cu paranoia. Trecand cu tancul peste reguli democratice.

Ecaterina Andronescu vrea schimbarea subiectelor de la bacalaureat, asa incat toti elevii sa poata ajunge sa cotizeze la fabricile de diplome. Ghinionul domniei sale este ca elevii si parintii lor s-au mai desteptat. Si-au dat seama ca o diploma obtinuta pe bani n-are valoare in piata muncii.

Conducerea DNA si a Parchetului General trebuie schimbate. Sa ia numai de la Opozitie, nu si de la Putere. Asa cum e acum a luat mai mult de la Putere, si-au facut un obicei prost, se uita la cei care au banii tarii pe mana.

"In tara mea si cu partidul meu la putere nu este acceptabil sa fiu arestat de catre institutii ale statului", isi zic demnitarii si activistii USL.

Aceeasi care tipau pana acum o luna ca nu sunt bagati in seama in Parlament, ca nu sunt consultati, ca nu e democratie in tara, ca DNA ii persecuta pe alde Nastase, Voicu, si altii.

Exista totusi si probleme fara solutie

Intr-o lume bulversata economic pana la prabusire, nu poti conta pe imprumuturi de la banci sau alte organisme financiare, daca nu esti serios si nu iti vezi de propriile echilibre macroeconomice.

Daca pica Grecia in prapastie si se instaleaza haosul economic in UE, de unde va plati guvernul Ponta pensii majorate, salarii bugetare reintregite, ajutoare sociale, toate promisiunile inconstiente si arogante? De unde? Ca nici de protectia zonei nu beneficiem, cum a avut noroc Grecia. Si tot degeaba.

Sau va taia pensii si salarii aruncand vina, pe cine? Vor fi, oare, fugariti pe strazi cu pietre si ciomege, ca n-au de unde-si respecta promisiunile facute in vartejul paranoiei care-i cuprinde pe cei nepregatiti filosofic pentru putere?

Cei care nu inteleg in ce lume traim vor plati amarnic. Iar scadentele sunt foarte aproape.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Stefan Vlaston editorial, #Ponta dictatura, #Ponta epurare politica, #invitatii Ziare com , #Crin Antonescu