Numai Dumnezeu nu are sefi (Opinii)

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 13:40
1968 citiri
Numai Dumnezeu nu are sefi (Opinii)

Si-au dorit puterea si o au; s-au dorit la conducerea tarii si sunt, dar scandalurile si amenintarile tot nu au incetat, desi au primit aceste daruri nemeritat, fara o lupta electorala, cum e firesc in asemenea situatii.

Dupa ce au acaparat toate institutiile statului, numindu-si oamenii lor, marionete docile, slugarnice, cu spatele curbat, acum isi doresc indepartarea ultimului obstacol pentru ca cei doi, ati inteles ca este vorba de Crin Antonescu si Victor Ponta, sa fie totul, sa faca si sa aiba totul, sa dispuna la modul absolut de tara si destinul a milioane de romani, dupa bunul lor plac, fara ca nimeni si nimic sa nu li se opuna.

In ultimul timp, s-au si exprimat in acest sens, de mai multe ori, in iesirile lor la televizor: "totul sau nimic."

Jocurile murdare pe care le fac sunt la vedere pentru ca tot romanul sa stie, sa vada si sa inteleaga de ce sunt ei in stare. Doar sa nu vrei sa vezi si sa intelegi cat le sunt de inspaimantatoare si necinstite jocurile la care se dedau.

Cuvintele aruncate pe ecranele televizoarelor, la adresa celui pe care-l vor plecat, cu orice chip, de la Cotroceni, cel mai adesea jignitoare si tendentioase, te infioara si-ti vine sa te intrebi cu spaima ce si cum va fi dupa, daca acum in provizorat e asa, ce va urma, ce se va intampla.

Romanilor li s-a promis readucerea bunastarii in casele lor, ca prioritate a Guvernului Ponta, dar pana acum nu s-a intamplat, din contra, leul s-a devalorizat, preturile au crescut, facturile vin tot mai incarcate, doar lupta lor pentru putere a capatat accente si valente noi, devenind, cu fiecare ceas, cu fiecare zi mai zgomotoasa, chiar navalnica si de nestavilit.

Ponta a aratat din plin ce poate, nimic, doar sa distruga, Antonescu e pe cale s-o faca, dar nu va fi nici o surpriza, e transparent si totul este previzibil.

In aceste conditii, care nu pot decat sa renasca groaza, mai ales in sufletele celor care au trait deja intr-un regim totalitar si-i cunosc bine conditiile, daca ar fi sa-i am in fata pe cei doi, i-as intreba amical ce calitati cred ei ca-i recomanda ca oameni, ca politicieni pentru functiile supreme in stat.

La fel, as vrea sa stiu, tot de la ei, si nu din presa, nu din ceea ce cred ori intuiesc jurnalistii sau analistii politici, ce modele reprezinta ei pentru romani, pentru tinerii de azi si copiii care acum incep sa cunoasca lumea si viata, pentru ca, nu-i asa, sefii trebuie sa fie, intotdeauna, modele demne de urmat.

Dar, mai presus de orice, ar fi interesant de stiut ce satisfactii ii incearca pe cei doi acum, ajunsi exact unde si-au dorit, fara nici un efort, fara o lupta dreapta si confruntarea cu alegatorii si ce-ar trebui sa inteleaga omul de rand din toata aceasta situatie, pe cat de anormala, pe atat de ciudata.

Si, spre stiinta, le-as spune gratuit si dezinteresat celor doi care se cred mai presus de legi si dogme, investiti cu puteri de care abuzeaza ca sa distruga si sa inspaimante, ca singurul care nu are sefi e Dumnezeu...

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Antonescu Ponta putere suprema, #Antonescu Ponta referendum Basescu, #Antonescu Ponta Basescu demis , #Crin Antonescu